1100

Directorul de campanie al lui Trump, suspectat de legături cu un oligarh rus

director de campanie, trump
Registre contabile scrise de mână descoperite la Kiev par să facă legătura între Paul Manafort, care este în prezent directorul campaniei prezidenţiale a republicanului Donald Trump, şi plăţi nedivulgate în valoare de peste 12 milioane de dolari, în numerar, notează News.ro. Documentele fac referire și la un parteneriat între Manafort și oligarhul rus Oleg Deripaska.

Totul s-ar fi petrecut în perioada în care Paul Manafort era consilier al Guvernului fostului preşedinte ucrainean prorus Viktor, Ianukovici, potrivit ziarului The New York Times.

Registrele se află în centrul unei anchete a Biroului Naţional ucrainean Anticorupţie ca posibilă probă a corupţiei generalizate din cadrul Guvernului Ianukovici, adaugă sursa citată.

Numele lui Manafort este menţionat în aceste registre de 22 de ori. Registrele par să documenteze plăţi în valoare totală de 12,7 milioane de dolari în perioada 2007-2012.

Ianukovici a fugit din Ucraina în februarie 2014, în urma unor demonstraţii violente în masă.

Documentele de la Kiev par să facă totodată o legătură între Manafort şi un parteneriat cu oligarhul rus Oleg Deripaska şi achiziţionarea suspectă a bunurilor unui post ucrainean de televiziune prin cablu cu suma de 18 milioane de dolari.

Manafort a refuzat să fie intervievat în legătură cu articolul din NYT, dar avocatul său a declarat că acesta nu a primit „nicio astfel de plată în numerar”.

Avocatul a subliniat totodată că Manafort nu a participat la vreo activitate ilegală.

hotnews.md

0