1026

Guvernul Filip a împlinit șase luni de mandat

jumatate de an, guvern filip
Astăzi se împlinesc șase luni de la învestirea Guvernului condus de Pavel Filip. Cu această ocazie, premierul a început ședința Guvernului, de miercuri, cu un discurs în care a vorbit despre primele reușite ale Guvernului. „Noi nu vrem fim crezuți din declarații, ci din ceea ce facem. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce am făcut până acuma și sperăm să vedem și în continuare rodul muncii noastre” - a declarat premierulu Pavel Filip la începutul ședinței Guvernului, din 20 iulie.

Republica Moldova este alta decât cea care era în luna ianuarie, iar din acest punct de vedere, vorbesc cifrele statistice, pe care le am în fața mea. Valoarea medie a pensiei s-a mărit cu 7 la sută,  s-a reușit în această perioadă să crească încasările Serviciului Fiscal și a celui Vamal, să stabilizăm sistemul bancar, dar și să deblocăm discuțiile cu finanțatorii externi. Acum avem nevoie de stabilitate pentru a putea să ducem până la capăt ceea ce ne-a propus” a conchis premierul Pavel Filip.

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat la 20 ianuarie programul de activitate al guvernului și lista cabinetului de miniștri în frunte cu premierul Pavel Filip. Cabinetul lui Filip a fost votat de 57 de parlamentari.

today.md

0