927

Cine este a doua femeie din viaţa lui Obama care îi influențează deciziile

femeie, obama
Dacă în spatele oricărui bărbat de succes se află o femeie puternică, înseamnă că Barack Obama, cel mai influent lider din lume, are în spate două femei.

Despre Michelle, soţia să, a auzit toată lumea. Mai puţin cunoscută este însă Valerie Jarrett, consiliera sa care-i influenţează în fiecare zi deciziile.

De mai multe ori, Obama a spus, public, că Jarrett este cea mai bună prietenă a sa. Cum e să fii consilierul celui mai puternic om din lume şi, în acelaşi timp, cel mai de încredere confident al acestuia?

Această a fost întrebarea pusă de un internaut pe reţeaua socială Quora. Iar Jarret a răspuns, scrieBusiness Insider.

Nu e greu deloc, spune ea. De la început, punctează Jarret, ea şi Obama au stabilit clar că trebuie să separe prietenia de relaţia profesională.

“La început, m-am alăturat echipei de la Washington nu doar pentru a-mi servi patria împreună cu cel mai bun prieten al meu, deşi nu există alt om mai potrivit pentru a fi în Biroul Oval. Am venit la Casă Albă şi pentru că am crezut în planurile preşedintelui şi amândoi am căzut de acord că am experienţă şi abilităţile necesare pentru că aceste planuri să devină realitate.

De exemplu, eu toată carieră mi-am petrecut-o în mediul privat, în afară politicii. A fost cumva firesc să vin la Casă Albă pentru a convinge comunităţile să se implice”, a adăugat consiliera lui Obama. De altfel, ea este supranumită “legătură dintre Obama şi oameni” ori “consilierul oamenilor de la Casă Albă”.

Tocmai pentru că sunt prieteni, Obama a ştiut că Jarret nu se va sfii să-i spună adevărul verde-n faţă de fiecare dată.

“Desigur, există cu siguranţă momente când ne întoarcem la a ne da reciproc sfaturi personale. Atunci nu suntem colegi, sunt vechi prieteni, care se ştiu de mai bine de 25 de ani. Dar împreună cu echipa talentată de la Casă Albă şi cu întreg guvernul federal, am şansa de a lucra asupra unor chestiuni importante care afectează viaţă oamenilor în fiecare zi. De aceea suntem cu toţii aici”, mai punctează Jarret.

infomoldova.net

0