1475

Ce arată contorul lui Filip // În luna iunie s-au recuperat 27 mln lei

miliard, filip
Timp de o lună cele trei bănci din Republica Moldova, în proces de lichidare au rambursat din creditele acordate drept garanție de stat, aproximativ 27,3 milioane de lei.  

Potrivit datelor de pe site-ul ministerului Finanțelor, Banca de Economii a întors din creditul de urgență - 9 milioane de lei, Banca Socială - 17 milioane, iar Unibank - 1,3 milioane lei. Până în acest moment au fost recuperate aproximativ 699,3 milioane lei din aceste credite.

De precizat este și faptul că guvernele conduse de prim-ministrul Iurie Leancă dar și Chiril Gaburici au cordat credite de urgență sub formă de garanții de stat pentru cele trei bănci în sumă totală de aproximativ 14,8 miliarde lei.

Vedeți mai jos datele din 1 iunie privind recuperarea activelor:
filip, miliard

Vedeți mai jos datele din 1 iulie privind recuperarea activelor:
miliard, contor
Amintim că din data de 20 iunie pe site-ul Ministerului finanțelor a fost plasat un contor online care conţine informația privind recuperarea activelor fraudate. Acesta este actualizată lunar, la compartimentele: sume recuperate, rambursarea creditelor de urgență şi procesul de realizare a activelor. Informaţia este prezentată pentru fiecare bancă în parte.

deschide.md

0