2022

Poveste de viață emoționantă. Cerșetorul care s-a trezit peste noapte antreprenor

poveste, cersetor
Viața l-a răsplătit din plin pentru bunătatea sa. Vorbim despre un cerșetor din Franța, care s-a trezit peste noapte antreprenor. Un brutar i-a vândut afacerea pentru suma simbolică de un euro, în semn de mulțumire că i-a salvat viața.

"Dacă Jerome nu era atunci în preajma brutăriei, aș fi fost acum la cimitir", spune brutarul.

Michel Flamant are 62 de ani. El a încercat, timp de doi ani, să-și vândă afacerea, însă fără succes. O zi de decembrie însă i-a schimbat planurile. Acesta a fost victima unei intoxicații cu monoxid de carbon de la un cuptor defect. În apropiere era cerșetorul Jerome care a alertat salvatorii.

Ulterior, cei doi au devenit prieteni. Brutarul îl servea în fiecare zi cu o cafea caldă și un croissant, ca mai apoi, antreprenorul să-i propună și un loc de muncă.

Michel Flamand l-a învățat meserie pe salvatorul său, iar acum a decis că afacerea sa de-o viață va rămâne pe mâini bune. "Ce este mai important: banii sau viața? Banii nu mă interesează, chiar dacă nu sunt bogat. Vreau să fiu liber, liniștit. Dacă el poate să-și construiască fericirea, atunci înainte."

Jerome este conștient de responsabilitatea încredințată și spune că nu-și va dezamăgi prietenul. "Există responsabilități. Clienții trebuie să rămână mulțumiți de produsul pe care îl propunem."

publika.md

1