944

Canalul oficial al Olia Tira pe Play.md

olia tira

Prieteni, dorim să vă prezentăm canalul oficial a celebrei interprete din Moldova, Olia Tira! Accesând link-ul https://play.md/olia-tira-channel veți găsi nu doar videoclipurile ei dar și interviuri și alte materiale video cu participarea Oliei.

Olia Tira s-a nascut la 1 august 1988 în orașul german Potsdam, în familia unui militar. Mai târziu se mută în Orientul Îndepărtat.  După  o perioada de timp familia Oliei se muta în oraşul Cahul din Republica Moldova. În oraşul Cahul în anul 2003 Olia Tira termina Liceul "Dimitrie Cantemir" și intră la Colegiul de Muzică.

Primele încercări de a se afirma Olia le-a întreprins deja la vîrsta de 13 ani cînd a participat la festivalul internaţional de tineri interpreți din Cahul, Faces of Friends, unde s-a clasat pe locul 2, interpretând o melodie a artistei, Nataliei Barbu. După acest concurs Olia a început sa colaboreze cu renumitul producător muzical Serghei Orlov, cu care lucrează până în prezent.

Mutându-se la Chişinău, Olia a absolvit Academia de Arte iar acum este implicată activ în activitatea de creaţie.

Olia Tira  a participat la numeroase concursuri internaţionale de muzică. Ea a lansat albumul de debut  «Your place or mine?», a fost prezentatoare TV la emisiunea "Dimineaţa la STS", s-a fotografiat pentru coperțile multor reviste de la noi.

Olia a participat la toate preselecțiile naţionale începând cu anul 2005 iar în 2010, după mai multe încercări, a câștigat "biletul" la Oslo, obtinând şansa de a reprezenta Moldova în cea mai cunoscută competiție muzicală europeană. Împreună cu Olia, în Norvegia am fost reprezentați și de formația SunStroke Project. Olia a făcut cunoștință cu băieții din trupă la o petrecere de Revelion și imediat după Anul Nou a fost creată compoziția «Run Away» cu care au concertat la Eurovision-2010.

0