1059

Igor Dodon se prezintă ca un reformator

igor dodon, reformator
Liderul socialiștilor Igor Dodon a anunțat miercuri că va candida la președinția țării dacă este susținut de partid. Într-un interviu cu Europa Liberă, Dodon a salutat decizia CC din 4 martie de a se reveni la alegerea directă a președintelui, în ciuda faptului că „procedura prin care s-a ajuns la votul direct trezește foarte multe bănuieli și suspiciuni”. 

În opinia lui Dodon, alegerile prezidențiale ar trebui să aibă loc „la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie”, după ce se va fi obținut și „poziția partenerilor externi”, în primul rând a Comisiei de la Veneția. Dodon a ținut să precizeze că nu a renunțat la ideea alegerilor anticipate, care ideal, ar trebui organizate odată cu noile alegeri pentru președintele țării.

Republica Moldova are nevoie de reforme în următorii doi, trei ani sau statul riscă să „nu supraviețuiască”, a avertizat liderul socialist Igor Dodon în același interviu cu Europa Liberă. Miercuri, Dodon și-a anunțat oficial intenția de a fi candidatul partidului Socialiștilor în alegerile prezidențiale dacă este susținut de partid. Igor Dodon a precizat că deși sprijină „un parteneriat strategic cu Federaţia Rusă”, „modelul funcţionării statului rus nu este valabil pentru Republica Moldova, valabile sunt prevederile acquis-ului comunitar”.

europalibera.org

0