3190

Situația penibilă în care a fost pus astăzi un deputat

situatie penibila, deputat
Deputatul neafiliat Nae-Simion Pleșca s-a pomenit astăzi într-o situație jenantă la ședința Comisiei parlamentare juridice, pentru numiri și imunități.

În momentul în care foștii săi colegi din fracțiunea liberal-democrată au anunțat că părăsesc ședința din cauza amendamentelor la proiectul Legii cu privire la procuratură, care schimbau esența documentului, Nae-Simion Pleșca s-a ridicat și el să părăsească sala de ședințe.

S-a oprit însă din drum, îndată după ce președinta comisiei, democrata Raisa Apolschi, l-a întrebat dacă și dumnealui are intenția să plece împreună cu colegii.

„Întreb ca să ne fie clar și nouă care sunt intențiile dvs.”, a explicat Apolschi, iar Pleșca a răspuns timid că nu intenționează să plece de la ședință.

Amintim că Nae-Simion Pleșca a votat, alături de alți șapte deputați liberal-democrați, pentru învestirea Guvernului Filip, contrar deciziei luate în partid. 

După gestul lor, șapte dintre ei au fost excluși din fracțiunea PLDM. Acum, ei fac parte din majoritatea parlamentară creată de democrați, liberali și un grup de 14 deputați transfugi din PCRM.

ziarulnational.md

0