3097

Funcționari de rang înalt, monitorizați de SIS: Totul a fost ilegal (Doc)

sis, ilegal
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Mediului Valeriu Munteanu, anunță că luna trecută a avut loc o vânătoare ilegală de mistreţi în raionul Sângerei. Potrivit ministrului, la aceasta au participat ai mulți funcționari publici printre care polițiști, silvicultori și inspectori de mediu.

„Ca de obicei au participat mână în mână, polițiști, silvicultori și inspectori de mediu care, cu siguranță, vor fi trași la răspundere. Culmea cinismului — după „vânătoare” braconierii au declarat că au împușcat 2 vulpi și 1 câine hoinar” – a scris Munteanu pe rețeaua de socializare.
                                  valeriu munteanu, ilegal
Valeriu Munteanu a primit o notă informativă despre acest lucru din partea Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS). Oficialul este informat că la vânătoarea ilegală au participat fostul comisar al raionului Sângerei, Alexandru Tudor, și un polițist din cadrul Regimentului de patrulare Nord, Vlad Goilă, care au ucis trei mistreți.

Ministrul Munteanu a dispus ca funcționarii instituțiilor subordonate Ministerului Mediului să fie suspendați din funcții și a cerut Procuraturii Generale să investigheze cazul, pentru a-i pedepsi pe braconieri.

infomoldova.net

2