2082

Gala Generozității 2015 - cel mai mare eveniment de caritate al anului (Foto)

sume, rezultate
Evenimentul a adunat beaumonde-ul Chișinăului, dar și o sumă impresionantă de 27,450 Euro, bani obținuți din vânzări de bilete, licitație de obiecte de valoare și contribuții ale companiilor de business.
Cea de-a 2-a ediție a Galei Generozității, eveniment marcă CCF (Copil, Comunitate, Familie) Moldova și HHC (Hope and Homes for Children) Marea Britanie a fost găzduită în acest an de Radisson Blu Leogrand Hotel, cu susținerea Sopranei Valentina Naforniță, patronul organizației.

Evenimentul Gala Generozității a reunit nume notorii și celebrități care au venit să susțină misiunea CCF/HHC Moldova. Printre invitați speciali s-a numărat Valentina Nafornița împreună cu soțul ei, baritonul și solistul Operei de la Viena, Mihai Dogotari, Chișinău Youth Orchestra, prim-balerina Operei Naționale și pianistul român de talie internațională, Sergiu Tuhuțiu.
gala generozitatii, rezultate
În total, în cadrul evenimentului au fost colectați 27 450 de euro, bani obținuți din vânzările de bilete, o licitație de obiecte de valoare și contribuții impunătoare ale companiilor de business. Banii acumulați vor merge la definitivarea construcției primei case comunitare din Chișinău – “Casa Viitorului” - unde vor locui 12 copii abandonați și cu dizabilități severe. Ulterior casa va trece în gestiunea consiliului municipal Chișinău și va fi un serviciu sută la sută finanțat din bugetul public al capitalei. Casa Comunitară a Viitorului le va permite acestor copii să fie îngrijiți de un personal calificat, să beneficieze de reabilitare şi servicii la ei în comunitate, fără a fi izolați – cum se întâmplă, de obicei, în cazul unor astfel de copii.
editia 2015, gala generozitatii
“Le mulțumim tuturor celor care, prin prezenta lor la gala, susțin proiectul "Casa Viitorului". Vom avea grijă să informăm publicul despre cum merg lucrările de construcție a casei. O societate care își prețuiește și protejează copiii este una liberă, prosperă şi fericită. Noi, adulții, avem obligația să-i protejăm pe acei copii, care din diferite motive au rămas fără apărarea şi dragostea familiei lor”, declară Liliana Rotaru, Președintele CCF/HHC Moldova.

“Sunt alături de CCF/HHC Moldova prin ce pot eu să fac mai bine, sper ca vocea mea să ajute acum şi pe viitor această cauză frumoasă”, a declarat Valentina Naforniţa, Patronul CCF/HHC Moldova în cadrul Galei Generozității.
gala generozitatii, editia 2015
Gala Generozității a reunit susținători renumiți, unul dintre ei este Chateau PURCARI, care a lansat în exclusivitate un nou vin – ’’Vinohora’’ în susținerea Casei Viitorului. Fiecare 5 lei din realizarea fiecărei sticle de vin vor fi direcționați pentru construcția casei. Evenimentul a mai fost susținut de Fundația ’’FELICIA’’, Fundația ’’Familia Sturza’, Baker Tilly, GasNatural Fenosa, MolDeco, Jurnal TV, MolDeco, Porsche Moldova.

Despre CCF/HHC Moldova: CCF/HHC Moldova este o organizație non-guvernamentală și non-profit, care reprezintă Fundația Hope & Homes for Children din Marea Britanie (www.hopeandhomes.org). Din 2004 schimbăm destinele copiilor abandonați, plasați în instituții reci, depersonalizate, nocive, care lipsesc copii de identitate și apartenență familială și comunitară. Până în prezent, am sprijinit 1793 de copii să crească în familie și am închis 6 internate. Actualmente, în colaborare cu autoritățile publice locale, activăm în alte 4 instituții, două pentru copii de vârstă mică (0-7 ani) și alte două pentru copii de vârstă școlară.

0