5426

19 fotografii teribile despre lumea feroce în care trăim (Foto)

teribil, fotografii
Un călugăr vietnamez s-a autoincendiat, în iunie 1963, în Saigon, în semn de protest faţă de politicile procatolice.

lumea noastra, feroce
Un copil, membru al Ku Klux Klan, salută un soldat negru. Fotografia, făcută în 1992, aduce o dovadă în plus că oamenii învaţă să urască, nu se nasc cu ea. 

feroce, lumea noastra
Picioarele unei chinezoaice, forţate să crească deformat. Practica legării tălpilor datează încă din secolul al XI-lea şi era o formă de manifestare a statutului şi a frumuseţii.

teribil, feroce
Figurine de ceară după incendiul din 19 martie 1925, Londra.

teribil, feroce
O copilă care a crescut într-un lagăr de concentrare desenează ce înseamnă, pentru ea, „acasă“. Să fie vorba de sârma ghimpată din jurul taberei?

lumea noastra, fotografii
Una dintre mumiile descoperite la Guanajuato, Mexic. Rămăşiţele au fost găsite în timpul săpăturilor făcute între anii 1864 - 1953. Se pare că trupurile au fost îngropate în 1833, după o epidemie de holeră. Specialiştii au stabilit că oamenii au fost îngropaţi de vii.

fotografii, lumea noastra
Proprietarul unui motel din St. Augustine, Florida, surprins în anul 1964 în timp ce toarnă acid în piscină. Incidentul a fost o reacţie la arestarea lui Martin Luther King Jr. Proprietarul motelului a încercat, prin gestul său, să-i facă pe negri să plece. 

feroce, teribil
Fotografia surprinde inima unui presupus vampir şi ţepuşa cu care aceasta a fost străpunsă. Inima îi aparţine lui Auguste Delagrange, acuzat de 40 de crime în SUA. Bărbatul a fost vânat şi ucis de un preot, în Louisiana. 

lumea noastra, fotografii
Un pasager clandestin cade dintr-un avion Japan Airlines. Imagine surprinsă în 1970.

lumea noastra, feroce
Una dintre cele mai controversate invenţii: aceste cuşti au fost născocite pentru mamele din estul Londrei, în 1922, pentru ca acestea să-şi poată ţine copiii în aer liber, la soare.

lumea noastra, fotografii
Primul transplant de piele. Imaginea poate fi stranie, însă este dovada şansei la normalitate pe care o au cei care suferă arsuri grave. Fotografia datează din 1917. 

teribil, lumea noastra
Sacrificiul suprem. O fetiţă de 2 ani a scăpat cu viaţă după ce a căzut pe trupul mătuşii ei. Imaginea a fost făcută în 22 iulie 1975, în Boston, în timpul unui incendiu. 

feroce, lumea noastra
În data de 1 mai 1947, Evelyn McHale, în vârstă de 23 de ani, a sărit de pe Empire State Building, aterizând pe o maşină. Fotograful Robert Wiles a surprins cu ajutorul obiectivului foto tragedia, numind-o „cea mai frumoasă sinucidere“.

fotografii, feroce
Imagine sumbră a lui Lenin, în ultima fotografie care îl înfăţişează pe liderul comunist rus. În poză, Lenin este deja după al treilea accident vascular cerebral, ţintuit de un scaun cu rotile.

feroce, lumea noastra
Un militar englez leşină în timpul unei ceremonii. 

fotografii, feroce
Zoo uman. Aduşi din Chile în 1889, pentru a fi incluşi într-un zoo uman.

lumea noastra, fotografii
În timpul anilor 1950-1960, mii de copii au paralizat din cauza poliomielitei în SUA. Pentru a-şi reveni, cei mici erau de obicei ţinuţi aproximativ două săptămâni în aceşti „plămâni de fier“. 

lumea noastra, fotografii
Icebergul „vinovat“ pentru producerea tragediei Titanicului. FOtografia a fost făcut la o zi după ce 1.5000 de oameni şi-au pierdut viaţa. 

feroce, teribil
Multele feţe ale lui Hitler. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Serviciile Secrete au creat machete reprezentându-l pe Adolf Hitler deghizat în mai multe variante. 

sursa

0