1306

Afacerea ilegală a lui Steve Jobs

apple, afacere
Inventatorul iPhone-ului, cunoscutul Steve Jobs, decedat în toamna anului 2011, este astăzi o sursă de inspirație pentru tinerii aflați la începutul carierei și un model pentru antreprenori. În trecutul său, însă, există lucruri de care fostul CEO al Apple nu era deloc mândru să vorbească, scrie money.ro.

În anii 1970, sistemele de telefonie erau foarte diferite de cele actuale. De exemplu, pentru telefoanele pe distanțe lungi, se foloseau semnale sonore. Aici a văzut Steve Jobs o oportunitate de afacere: a vândut echipamente ilegale de „spart” telefoane.

Împreună cu Steve Wozniak, cofodondatorul Apple, au creat primul lor parteneriat de afaceri în cadrul căruia vindeau așa-numitele „cutii albastre” (blue boxes). Aceste cutii albastre le permiteau oamenilor să pătrundă în sistemele de telefonie și să vorbească gratis la telefon.

Mulți ani mai târziu, Steve Jobs a declarat că, dacă nu s-ar fi gândit atât de mult la ideea Blue Boxes, nu ar fi ajuns să inventeze Apple. De asemenea, Steve Jobs a mai afirmat că în acea perioadă a învățat să lucreze împreună cu Steve Wozniak, ajungând la concluzia că împreună cu el vor ajunge la o idee cu adevărat măreață. Ceea ce s-a și întâmplat.

sursa

0