1004

Iulian Chifu, despre protestele din PMAN: Sunt posibile câteva scenarii

iulian chifu, proteste
Protestele din centrul capitalei trebuie să se desfășoare pașnic, manifestanții să nu permită escaladarea situației din partea unor grupări extremiste sau anti-stataliste, iar cerințele lor să fie clare și logice, îndeamnă președintele Centrului de Prevenire a Conflictelor din România, Iulian Chifu.

În opinia analistului, protestatarii ar trebui să vină cu o listă bine structurată de solicitări, care ar putea fi incluse în programul de guvernare al actualei puteri și, cel mai important, să nu se lase manipulați de forțe care ar dori să se folosească de nemulțumirea adunată în rândurile populației.

Potrivit lui Iulian Chifu, sunt posibile câteva scenarii de finalitate a manifestațiilor. Unul ar fi acceptarea reprezentanților protestatarilor în cadrul unor grupuri ministeriale de discuții, cu îndeplinirea de către aceștia a rolului de organizație de presiune civică, al doilea – transformarea Platformei ”DA” în partid politic cu participarea ulterioară a acestuia la viitoarele alegeri parlamentare. Un ultim scenariu, potrivit analistului, ar fi consumarea mișcării de protest în urma oboselii, dar și dezamăgirii manifestanților în liderii lor.

sursa

0