2248

Opereta regală maghiară (CONCERT DE GALĂ)

opereta regală maghiară, teatrul de opera si balet

Teatrul de operă şi balet  Maria Bieşu

28 septembrie

Ora 19:00 

Concertele de operetă întotdeauna se încununează de mare succes şi sunt întâmpinate cu ovaţii. Şi nu doar din partea publicului autohton. Publicul din întreaga lume este încântat de asemenea concerte.
Opereta a luat naştere din atmosfera cafenelelor stradale şi adunărilor de divertisment, din ritmurile urbane ale sărbătorilor în masă, balurilor, mascaradelor şi pur şi simplu din forfota oraşului. Opereta este un gen vesel şi uşor. 

Opereta regală presupune trei nume proeminente: Straus, Legard, Kalman. 

Ungaria este patria acestui gen, care a elaborat propriul limbaj şi mijloacele sale de exprimare. Programul Concertului de gală în două compartimente este alcătuit din cele mai bune arii din tezaurul muzical al operetei mondiale, cele mai vestite arii şi duete din operetele populare "Contesa Mariţa", "Prințesa Ceardașului", "Baiadera", "Prinţesa Circului" de Calman, precum şi "Dragoste de ţigan" şi "Văduva veselă" de  Legard şi altele. De asemenea, programul cuprinde numere solo în interpretarea vedetelor operetei maghiare cu colorit naţional, duete cutremurătoare, sub acordurile orchestrei de ţigani maghiari în costume rafinate! Maniera unică de interpretare la vioară a reprezentantului dinastiei Lakatoş, Vilmoş Lakatoş - prima vioară a Orchestrei naţionale a Ungariei. Viorist, al cărei acorduri impresionante în stil ţigănesc, trezesc admiraţia şi ovaţiile publicului! 

Cel puţin o dată în viaţă aceste acorduri trebuie auzite! În final, pe spectatori îi aşteaptă o surpriză: artiştii maghiari vor interpreta cântecul "Podmoskovnîe vecera" în limba rusă. Îi invităm în sală pe toţi oaspeţii în cele mai frumoase ţinute la o sărbătoare a Operetei, Muzicii şi Dragostei! Vivat Opereta regală maghiară!

În scenă:     

  • Zsuzsa Kalocsai - soprană, primadona operetei maghiare
  • Voros Edit - soprană, solistă a operetei maghiare
  • Domoszlai Sаndor - tenor, solist al operetei maghiare          
  • Kаroly Peller- buffo, comic, solist al operetei maghiare
  • Szivia Szende - soprană, subretă, solistă a operetei maghiare    
  • Vilmos Lakatos - premier, dirijor al orchestrei ţiganilor maghiari  
  • Acompaniament muzical - orchestra ţiganilor maghiari    
  • Corpul de balet al operetei maghiare

Numărul de telefon al caselor de bilete 022 24 55 59, informaţii 079 15 15 39

Costul biletelor de la 300 până la 1400 de lei.

0