1032

O orchestră din R. Moldova va participa la cel mai mare festival internațional organizat de România

orchestra din moldova, romania
Pentru a doua oară, Orchestra Națională de Cameră a Republicii Moldova va participa la Festivalul Internațional „George Enescu”, considerat cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România.

Agenda Festivalului include două concerte susținute de Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea.

Primul concert va avea loc pe data de 12 septembrie, ora 11.00, la Sala Mică a Palatului din București, reprezentația fiind inclusă în seria de concerte „Enescu și contemporanii săi”.

Cel de-al doilea concert, inclus în seria „Concerte în țară”, va avea loc la Filarmonica de Stat din Sibiu, în data de 15 septembrie, ora 19.00.

Totodată, la invitația colegilor din România, Orchestra Națională de Cameră a Republicii Moldova va susține o serie de concerte în câteva orașe românești.

Astfel, pe data de 9 septembrie, Orchestra va susține un concert la Filarmonica Mihail Jora din Bacău.

Pe 13 septembrie, la o zi după evoluţia în cadrul Festivalului „George Enescu”, Orchestra Naţională de Cameră este invitată să concerteze la Sala Radio din București, alături de Orchestra de Cameră Radio, cele două ansambluri reunite - dirijate de Cristian Florea - o vor avea ca solistă pe tânara pianista Livyka Ştirbu-Sokolov.

Turneul se va încheia în data de 17 septembrie, la Bistrița-Năsăud.

Cea de-a 22-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” se desfășoară în perioada 30 august - 20 septembrie la Bucureşti şi în alte oraşe din România. 

Evenimentul are loc la 134 de ani de la naşterea marelui compozitor român.

sursa

0