„Mi-e foame mereu!” Drama tânărului care nu are voie să mănânce nimic: Orice înghiţitură îl poate ucide în chinuri
Alex Visker este un american de 19 ani din statul Utah şi este alergic la proteinele din mâncare.
Pentru a se hrăni, Alex se bazează pe un tub prin care este hrănit artificial cu o formulă bogată în proteine, care îl ţine în viaţă. O singură înghiţitură de mâncare convenţională îi provoacă dureri de stomac, iritaţii, greaţă şi îi poate declanşa un şoc anafilactic.
„Nu pot nici măcar să pun ceva în gură că să îi simt gustul. E greu, pentru că îmi amintesc gustul mâncării. Când văd sau când simt mirosul unei mâncări care îmi place îmi face poftă, dar nu vreau să mă simt rău”, a mărturisit băiatul.
Primele simptome au apărut în primii ani de viaţă. De 4 ani, el nu a mai mâncat niciun fel de hrană solidă. Diagnosticarea a fost foarte grea, pentru că nu există mulţi bolnavi care au această boală, care nu are niciun nume.
În prezent, tratamentul său costă 7 000 de dolari pe lună. Familia şi prietenii săi au deschis un cont în numele său pe platforma GoFundMe, unde speră să strângă suma necesară pentru că Alex să urmeze, online, cursurile unei facultăţi, pentru a deveni programator.
sursa