974

Vlad Filat îndeamnă alegătorii să susțină candidatura lui Dorin Chirtoacă în Chișinău

Partidul Liberal Democrat din Moldova îndeamnă chișinăuienii să susțină candidatura lui Dorin Chirtoacă. Deși indirect, cu un îndemn în acest a venit liderul PLDM, Vlad Filat, în cadrul unui briefing de presă.

dorin chirtoaca, primaria

În cadrul briefing-ului, Vlad Filat a vorbit despre incidentul de la Soroca, când candidatul PLDM la funcția de primar al localității Racovăț a fost bătut în propria casă de persoane necunoscute, și a îndemnat alegătorii să voteze pentru candidații liberal-democrați.

În context, președintele PLDM a făcut și o trimitere la localitățile în care nu sunt candidați înaintați de formațiunea pe care o conduce să voteze pentru candidații partidelor de orientare democratică.

„În acele localități în care în turul II nu sunt candidați ai PLDM, inclusiv în capitala țării, în municipiul Chișinău, vă îndemnăm să optați pentru candidații partidelor de orientare democratică. Pentru că doar astfel vom face mai ușoară misiunea noastră de asigura o dezvoltare democratică, o dezvoltare europeană, o dezvoltare firească pentru Republica Moldova”, a spus Filat în încheierea discursului, după care s-a retras de la tribună.

Realitatea.md precizează că turul II de scrutin pentru alegerea primarilor va avea loc în 459 localităţi din Republica Moldova. Turul II urmează să aibă loc duminică, pe data de 28 iunie 2015, inclusiv în municipiul Chișinău.

sursa

0