9445

4 motive pentru care acest telefon este cel mai bun din istorie

nokia, telefon

Desi momentan nu mai produce telefoane, dupa ce si-a vandut divizia de mobile catre Microsoft, Nokia ramane un simbol cand vine vorba de telefoane, fiind compania care a reusit sa vanda modelele sale in sute de milioane de exemplare. Chiar daca promite sa revina in circuitul marilor producatori de telefoane din 2016, gigantii de azi din domeniu ar fi invidiosi pe modelul 3210 al finlandezilor, unul dintre cele mai de succes modele de telefoane.

Bateria practic nu avea moarte

iPhone 6, de exemplu, are o autonomie medie de sub o zi, ceea ce il face sa rivalizeze cu competitorul sau direct Samsung Galaxy S6 cand vine vorba si de durata de viata a bateriei in utilizare obisnuita. Nokia 3210, de exemplu, avea o autonomie de cel putin o saptama, chiar si doua saptamani in functie de cat de des era utilizat.
Este chiar si o gluma care a devenit virala pe Internet. “Am uitat telefonul intr-un buzunar al unei haine pe care am purtat-o in anul 2001. Si astazi are inca 2 lunii din baterie”.

Pur și simplu nu crăpa. Niciodată. Orice i-ai fi făcut.

A fost o disputa in urma cu mai multi ani legata de rezistenta telefoanelor, iar in concurenta directa erau Nokia 3210 si Siemens A52. Una dintre cele mai mari probleme ale telefoanelor moderne este ca sunt destul de sensibile la socuri, iar practic cele mai castigate in acest fel ajung sa fie magazinele de accesorii si producatorii de profil care aduc pe piata solutii care sa iti protejeze telefonul mobil.

Atat Nokia 3210 si Nokia 3310, fratele mai mare al terminalului mobil, dar si alte modele de telefoane ale vremii, puteau fi folosite pentru a bate cuie, puteau cadea din buzunare fara sa aiba nici macar o zgarietura, lucru care astazi nu se mai poate intampla.

Tot virale au devenit si mai multe meme-uri ale posesorilor de modele Nokia mai vechi.

nokia, cel mai bun

Telefoane disponibile in toate culorile

Niciodata cuvantul “fascia”nu a fost mai popular ca in era lui 3210. Toti utilizatorii erau incantati de culorile telefoanelor, de stick-ere sau de tastele colorate din cauciuc. Nu exista niciun impediment, puteai sa montezi inclusiv capace cu brandurile diferitelor companii.

Din pacate, in prezent acest lucru nu prea mai este posibil pe terminalele inteligente. Utilizatorii primesc doar cateva modele de telefoane in stiluri predefinite, acesta avand doar posibilitatea de a achizitiona separat carcase sau capace.

nokia, mobil

Cum putea sa lipsească Snake?

motiv, telefon

Jocul Snake este poate una dintre primele revolutii in materie de jocuri pe telefonul mobil. Desi in prezent jocurile pe telefon sunt numai la o aplicatie distanta pe magazinul virtual, farmecul de altadata al jocurilor pe telefon este greu sa fie reeditat.

Era aproape imposibil sa termini jocul Snake si runele sale nesfarsite la viteze ametitoare, dar era poate unul dintre jocurile care iti solicitau cel mai mult creierul si dexteritoatea, lucru pe care astazi il mai regasesti in cateva titluri, dar nu la fel de populare precum Snake.

sursa

11