910

Beyoncé a fost dată în judecată pentru plagierea melodiei "XO" şi i se cer daune de 7 milioane dolari

Cântăreaţa americană Beyoncé este acuzată că a plagiat melodia "XO" şi a fost dată în judecată de artistul Ahmad Javon Lane, care îi cere daune de 7 milioane de dolari.


cântăreaţa americană, acuzată

Ahmad Javon Lane, care este backing vocal, spune că a scris un cântec intitulat "XOXO", pe care l-a prezentat apoi cântăreţei Chrissy Collins, în prezent backing vocal al lui Beyoncé.

Totodată, Ahmad Javon Lane a dat-o în judecată pe Beyoncé, compania sa Parkwood Entertainment şi Columbia Records şi cere despăgubiri de 7 milioane de dolari.

De cealaltă parte, în documentele depuse în instanţă, Beyoncé a negat toate acuzaţiile care îi sunt aduse, potrivit Radar Online.

Beyoncé a mai spus că Ahmad nu a depus la dosar documente din care să rezulte că deţine drepturile de proprietate intelectuală pentru respectiva melodie şi a cerut, totodată, instanţei să respingă solicitarea acestuia privind daunele de 7 milioane de dolari.


Beyoncé Knowles, în vârstă de 33 de ani, a devenit celebră la sfârşitul anilor 1990 în calitate de membră a trupei Destiny's Child, unul dintre grupurile feminine cu cele mai mari vânzări de discuri din lume. În 2003, în timpul unei pauze din cariera trupei Destiny's Child, Beyoncé a lansat primul ei album solo, intitulat "Dangerously in Love". Beyoncé este una dintre cântăreţele recompensate cu cele mai multe premii Grammy, primind 17 astfel de trofee - trei ca membră a grupului Destiny's Child şi alte 14 în calitate de artistă solo.

Din 2008 este căsătorită cu Jay-Z, iar împreună au o fiică pe nume Blue Ivy. Jay-Z şi Beyoncé formează cel mai bogat cuplu din industria muzicală, cu o avere estimată la peste 750 de milioane de dolari.

sursa

0