8073

Medvedev și-a etalat noul Apple Watch la o întâlnire cu Putin

medvedev ceasul apple, politic

Premierul rus Dmitri Medvedev este cunoscut ca un entuziast al tehnologiei. La o întâlnire recentă pe care a avut-o cu preşedintele Vladimir Putin, primul ministru a purtat un Apple Watch.

Se pare că Medvedev deţine o versiune Apple Watch Sport Edition în culoarea space grey, cu brăţară neagră, potrivit jurnalistului rus Dmitry Smirnov. Aceasta este una din cele mai ieftine modele în care este disponibil ceasul, care costă între 350 şi 17.000 de dolari.

Faptul că premierul rus foloseşte un ceas Apple este puţin suprinzător, deoarece relaţia dintre compania americană şi autorităţile de la Moscova este una complicată. Rusia a oprit lucrul la un monument dedicat lui Steve Jobs, cofondatorul Apple, după ce s-a aflat că actualul director executiv al companiei, Tim Cook, este homosexual.

rusia, medvedev ceasul apple

Medvedev l-a întâlnit personal pe Steve Jobs în 2010, în timpul unei vizite pe care preşedintele de atunci al Rusiei a făcut-o în Silicon Valley.

medvedev ceasul apple, apple

Produsele Apple nu sunt foarte populare în Rusia. Sistemul de operare iOS, care rulează pe iPhone şi iPad, era, anul trecut, al patrulea cel mai popular în ţară, cu o cotă de piaţă de aproximativ 8%, potrivit firmei de cercetare a pieţei IDC. Android domina piaţa, cu o cotă de peste 74%.

sursa

1