Fără silicoane, fund bombat și duck face! Cum își alegeau bărbații nevestele potrivite, în 1880
In prezent, "armele secrete" ale femeilor sunt buzele pline, silicoanele, talia cat mai subtire si fundul bombat, insa in urma cu 130 de ani, criteriile de frumusete erau altele. Barbatii stiau in mod clar ce sa caute la o domnita daca se gandeau la casatorie.
In 1883, un pastor pe nume George W. Hudson a scris o carte cu sfaturi pentru burlacii care vor sa isi gaseasca o sotie potrivita.
Printre cele mai importante aspecte de care trebuia sa tina cont un barbat era capul ”bulbos”. Desi suna ciudat, in spatele acestui termen sta o idee complexa. In acea perioada era foarte populara frenologia, o teorie conform careia exista o corelatie intre caracterul si functiile intelectuale ale individului, pe de o parte, si conformatia craniului, pe de alta parte. Prin urmare, multe trasaturi fizice erau asociate cu particularitati ale personalitatii. Femeile cu capul rotund erau considerate mai atragatoare, mai energice si ”bine sexuate”.
In cartile din acea vreme se mai recomanda ca partenerii sa stea impreuna şi sa se "mimeze" fericirea, chiar daca ea lipsea cu desavarsire.
De asemenea, burlacii erau incurajati sa aleaga o nevasta care poate sa ridice greutati. ”Alegeti de sotie o femeie cu un bust plin, dar si cu un cap mare, bine proportionat, o femeie care poate sa alerge, sa mearga si sa ridice greutati. Ce daca talia e putin mai mare? Este un defect bun al unei femei care o sa devina mama”, era specificat in ghidul de casnicie.
Si cum era de asteptat, exista si o categorie cu “ASA NU”. De exemplu, femeile artagoase erau de evitat in acea perioada. Daca o tanara se dovedea a fi vorbareata, sarcastica sau avea prea multe pareri, aceste trasaturi ar fi reprezentat un semn de alarma pentru pretendenrii sai.
De asemenea, barbatii fugeau de femeile batrane. "Nu poti face nimic cu ea. Absolut nimic", era specificat in ghidul scris de Hudson.