945

Chiril Gaburici nu a studiat la liceul “Ștefan cel Mare”! Dezvăluirea unei profesoare care preda acolo din ’84: "Așa elev nu a existat"

Dupa ce astazi s-a aflat ca premierul are o diploma de 11 clase pe care a eliberat-o gimnaziul Stefan cel Mare, devenit intre timp liceu.

Una dintre profesoare, care preda la liceu din 1984 a declarat ca Chiril Gaburici nu a facut studii la ei si ca cel mai probabil este vorba de un document fals: "Nu, nu a invatat. Asa elev nu a existat".

 

 Scandalul in jurul studiilor premierului Chiril Gaburici a inceput dupa ce Ziarul de Garda a scris ca nu se stie in baza carui document a fost inmatriculat la facultate. Dupa aproape 2 luni in care a fugit de raspunsuri concrete, Gaburici a declarat, la emisiunea In Profunzime, ca a intrat la Academia de Studii Economice in baza actului eliberat de scoala din Loganesti.

 

Totusi, in CV-ul sau, premierul spune ca a terminat doar 9 clase la aceasta scoala. Liberalul Valeriu Munteanu a trimis de cateva ori solicitari la Ministerul Educatiei cerand clarificarea acestei situatii. De cealalta parte, ministerul afirma ca nu detine mai multe informatii, mai ales ca toate actele de studii ale lui Gaburici au fost ridicate de Ministerul de Interne. Acum o saptamana Ministrul de Interne a anuntat ca pe marginea acestui caz a fost deschisa o cauza penala pentru fals in acte.

sursa

0