5504

Averea foștilor soți Natalia și Artur Gherman. Cine a câștigat mai mulți bani și din ce surse

Averea foștilor soți Natalia și Artur Gherman. Cine a câștigat mai mulți bani și din ce surse (DOC)

Un apartament în valoare de jumătate de milion de lei și peste 207 mii de lei ridicați într-un an din salariu. Este o parte din averea declarată recent de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman. 

Potrivit documentului, Natalia Gherman a câștigat lunar un salariu de 17 mii de lei de la Ministerul de Externe. Veniturile din salariu ale ministrului s-au majorat simțitor în comparație cu anul 2013, când din salariul pentru aceeași funcție a ridicat 185 de mii de lei.

Pe numele ministrului de Externe este înregistrat un apartament cu o suprafață de 100 metri pătrați, în valoare de 560 de mii de lei, dobândit în anul 1991.

Venituri mai mari pentru anul 2014 a declarat fostul soț al Nataliei Gherman, ex-directorul Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Artur Gherman, care a obținut din salariul de funcție aproape 612 mii de lei, adică aproximativ 51 de mii de lei lunar.

În declarația de avere a Nataliei Gherman este trecută și o mașină Land Rover, în valoare 960 de mii de lei, cumpărată pe numele lui Artur Gherman, de care ministrul a divorțat în primăvara anului trecut. Totodată, fostul soț al Nataliei Gherman deține 500 de acțiuni la “Apple” Inc. Cupertino.

Pe numele foștilor soți Gherman sunt deschise patru conturi bancare, trei dintre care sunt pentru salariu. Deși în 2013, pe un cont bancar deschis pe numele lui Artur Gherman erau depozitate 60 de mii de euro, în declarația de avere pentru 2014, acești bani nu mai figurează.

sursa

0