1389

Proiect "Vreau o lume mai buna!"

Salut lumea, om
Vreau sa trăiesc într-o lume mai bună și știu că nu sunt singurul pământean care vrea acest lucru! Zicând "pământean" am în vedere nu doar oamenii, ci locuitorii planetei Pământ. Vreau ca lumea să evoluționeze în una mai bună, acum cât încă nu am distrus cu totul viața pe această planetă.
Am înteles un lucru - schimbarea nu trebuie impusă, băgată pe gât celorlalți, căci așa doar ma voi izbi de stereotipuri, de blocuri psihice, impuse de egregorii culturii in care trăim. Nu vreau să încalc nici principala lege a universului viu, cea a "inviolabilității voinței individului", aici prin individ am în vedere nu doar oamenii. Fiecare este liber să facă orice el crede că vrea să facă, desigur în măsura cunoașterii cursului general al lucrurilor.
Această schimbare trebuie să vină de la mine, să devin eu mai bun, sa fiu un exemplu. Nu este un lucru greu, dar nici prea ușor. Este nevoie în primul rând de oprit din fuga aceasta a noastră prin viață, de ieșit din curentul acesta, care ne mână din urmă, de aruncat la gunoi televizorul, de așezat și de gândit puțin în singurătate.
Da oare unde noi ne grăbim? Dar oare unde noi întirziem? Dar poate nu trebu de alergat? Poate am ajuns deja? Da poate nici nu fugim în direcția care trebuie? Poate putem merge și la pas, să avem posibilitatea să ne mai uitam prin jur, cat e de fumos in jur, natura cu minunile ei, familia cu prietenii, iubita. Trebu de trăit fiecare clipă, nu aveam chiar așa de mult de trăit - vreo 3000-4000 de weekend-uri. Ați încercat vreo data sa vorbiți în timp ce fugiți? S-a primit să comunicați?
Eu am hotărît să fac schimbarea, să mă trezesc și să mă uit cu ochii larg deschiși în jurul meu.
Noi plutim într-un ocean de informație creatoare și distructivă. Este prima dată în istoria omenirii când avem acces deschis la aproape orice tip de informație, este destul să atingi cu degetul de câteva ori sticla phabletului tău și în mai puțin de o secundă iți apare răspunsul la întrebare. Tu alegi să îl citești, să îl asculți sau să îl privești sub formă foto sau video. În așa volum enorm de informație este foarte ușor să te împiedici, să o apuci pe un drum greșit, fiind manipulat, dus în eroare ori zombat.  Ca să nu ne pierdem în acest ocean, trebuie de scăpat de privirea caleidoscopică în favoarea celei mozaice.
Eu vreau să mă împărtășesc cu toate descoperirile mele, care, după părerea mea, ajută în a deveni oameni, așa-zișii "homo sapiens", treziți, conștienți de ceea ce facem, în simbioză cu natura, sănătoși, fericiți, creatori, cu mintea limpede și sufletul deschis.
Pentru aceasta am creat acest canal pe youtube, unde voi posta sistematic mesaje video interesante cu informație educativă. Totodată mesajele video și articolele mele vor fi postate pe blog-ul meu și pe pagina de facebook. Prin aceasta eu voi contribui cu o picătură de informație creatoare de bine în imensul ocean informațional.
Să mergem, spre o LUME MAI BUNĂ !
Cu drag,
Ion Platon

Vreau o lume mai buna!

https://www.youtube.com/watch?v=w7iUsm2uJqc

0