823

Ion Sturza: Să-i mulțumim lui Iurie Leancă, ar fi păcat să-l pierdem în istorie

După ce ieri Parlamentul și-a dat votul de încredere Guvernului condus se Chiril Gaburici, fostul prim-ministru Ion Sturza regretă că Iurie Leancă nu a ajuns premier și scrie pe pagina sa de Facebook că ar fi păcat ca acesta să se piardă în istorie.


politic, sturza

”Să-i mulțumim lui Iurie Leancă! Dacă Moldova astăzi este deschisă și simpatizată de lumea civilizată, dacă avem Acordul de Asociere și pe cel de Liber Schimb cu UE, dacă moldovenii călătoresc liber în Europa este, practic, meritul exclusiv al lui Iurie Leancă. Sunt mai multe realizări, dar anume acestea vor rămâne în memoria colectivă”, scrie Ion Sturza.

De asemenea, fostul premier admite că Iurie Leancă a avut și rateuri, dar consideră că astea contează mai puțin. ”De astăzi TOȚI se vor alinia sub alt drapel. Chiar și cea mai iubită dintre pământeni Maia Sandu. Realitatea este dură. Astăzi, fiind pe Olimp, ești venerat și apreciat, mâine - marginalizat și uitat. Dar mai e o șansă să construiești un Olimp care să nu depindă de o funcție formală. Merită de încercat. Cu muncă, perseverență și curaj”, adaugă fostul prim-ministru.

În încheiere, Ion Sturza scrie că în Moldova există puțini oameni de calitatea lui Iurie Leancă. ”Noi avem foarte puțini oameni de calitatea lui Iurie Leancă și ar fi un mare păcat să-l pierdem în istorie. Iurie, ai toată simpatia și suportul meu, dacă contează, desigur!”, își încheie mesajul Ion Sturza.

Realitatea.md amintește că ieri Parlamentul a acordat vot de încredere Cabinetului de miniștri propus de Chiril Gaburici, dar și Programului de guvernare 2015-2018. 60 de deputați și-au dat votul pentru ca Chiril Gaburici să fie prim-ministru al Republicii Moldova.

sursa

0