825

Gaburici citat de FSB în calitate de acuzat

acuzat, gaburici

Deschide.md a intrat în posesia unei citații emise de Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse (FSB) pe numele lui Chiril Gaburici.

Documentul stipulează că cetățeanul Chiril Gaburici a fost citat pe 4 septembrie 2014, la ora 11:00, în calitate de acuzat la Direcția FSB pentru orașul Moscova pentru a fi interogat de către anchetatorul cu misiuni speciale, Lt.Col. de just. A.A. Pokazeev, în cadrul dosarului nr. 950.

Astfel, documentul confirmă că pe numele lui Gaburici în Federația Rusă a fost intentat dosar penal, dar nu a fost eliberat un mandat de arest și nu este dat în căutare, precum s-a vehiculat în mass-media în această dimineață. În citație se subliniază că Gaburici este în drept să fie însoțit de un avocat, dar are și dreptul să apeleze la un avocat din oficiu.

Investigațiile Deschide.md în acest caz vor continua și în cel mai scurt vom încerca să venim cu alte detalii. Nu excludem faptul că la mijloc ar fi o simplă confuzie generată de inexactitățile admise la perfectarea actelor. Dar, ținând cont de importanța evenimentelor din țara noastră la care Chiril Gaburici participă în calitate de premier desemnat, facem apel către Domnia sa să lămurească această situație, pentru a exclude orice interpretare sau speculație.

Amintim că în această astăzi în mass-media de la Chișinău au fost vehiculate informații, potrivit cărora premierul desemnat, Chiril Gaburici, are dosar penal în Federația Rusă și este dat în căutare.

fsb, gaburici

sursa

0