788

Nu-l vor premier! 25 de ONG-uri cer ca Gaburici să fie RETRAS înainte ca Parlamentul să voteze Guvernul

25 de organizații non-guvernamentale cere retragerea lui Chiril Gaburici din cursa pentru ocuparea funcției de prim-ministru. Reprezentanții ONG-urilor au lansat un apel public prin care spun că asupra lui Chiril Gaburici planează deja anumite dubii legate de integritatea și profesionalismul acestuia.

candidatul la funcția de primministru, apel public

”Dubiile de integritate sunt incompatibile însăşi cu exerciţiul funcţiei publice, deoarece mandatul, şi în special cel de prim-ministru, este redevabil celor mai înalte standarde de integritate, meritocraţie şi profesionalism, adeziunii practicilor democratice şi respectării drepturilor omului”, se spune în apelul ONG-urilor.

De asemenea, în apel se spune că societatea nu-l cunoaște suficient pe Chiril Gaburici. ”Este exclus faptul de a promova persoane la conducere pentru că sunt fini, naşi, de-ai noştri şi a pretinde că luptăm cu corupţia, că dorim o guvernare eficientă, o situaţie politică internă stabilă şi că s-ar continua ferm procesul integrării europeană”, se mai spune în apel.

Apelul a fost trimis fracțiunilor parlamentare, președintelui țării, Nicolae Timofti, Parlamentului, Guvernului și lui Chiril Gaburici.

Menționăm că Chiril Gaburici este candidatul PLDM la funcția de prim-ministru și a fost desemnat de președintele țării, în urma consultărilor cu fracțiunile parlamentare, să formeze Cabinetul de miniștri și programul de guvernare și să le prezinte în Parlament pentru a cere votul de încredere al deputaților.

Vedeți mai jos textul integral al Apelului public semnat de ONG-uri.


sursa

0