5278

Mai mulți tineri au ieșit în stradă, nemulțumiți de deprecierea leului: "Nu pot să plătesc ipoteca, o să plec din țară"

Deprecierea continua a leului a scos astazi cativa tineri in strada. Acestia afirma ca sunt nemultumiti de cresterea valutelor si cer autoritatilor sa opreasca evolutiile. Asta in conditiile in care la casele de schimb valutar euro ajunge la 25 de lei, iar doalrul - la 22. Tinerii spun ca s-au adunat singuri, pe o retea de socializare si au venit sa protesteze in fata Guvernului.

”Am venit ca nu sunt de acord ca leul sa se deprecieze in fiecare zi, euro – 25, dolarul – 21, cum se poate de platit credite? Toti oamenii sunt afectati”.

”Daca se ridica cursul, toti ridica preturile, nimeni nu s-a gandit sa racordeze salariile, pensiile/ multe produse pe care le consum sunt de import si pretul s-a ridicat”

In aceasta situatie cei mai afectati sunt cei care fac plati in valuta.

”Eu singur nu pot sa platesc ipoteca, nu stiu, sa plec din tara...Apartamentul meu deja s-a scumpit cu 140 de mii de lei.”

”Euro si dolarul, cresc, parintii nostri care au leasing.. e bataie de joc, lumea se teme sa iasa la proteste”.

Tinerii au cerut astazi autoritatilor sa rezolve situatia.

”Trebuie Filat, Lupu, Ghimpu sa faca ceva”

La protestul de astazi au venit insa prea putini dintre cei care sunt nemultumiti.

”Probabil, nu i-a deranjat deprecierea, cred ca sunt bogati si nu-i afecteaza”

Deprecierea leului a ajuns motiv de gluma, iar unii fac haz de necaz. Mai multi tineri s-au fotografiat in fata Salii cu Orga in timp ce tin unul dintre lei sa nu cada, ilustrand, astfel, caderea leului. Pentru luni, Banca Nationala a stabilit un curs oficial de 18 lei si 96 de bani pentru un dolar si de 21 de lei si 64 de bani pentru un euro.

sursa

4