5561

Ce AVERE au Ponta, Iohannis și Macovei, principalii candidați de la prezidențialele din România

avere ponta macovei iohannis, candidati

Victor Ponta, candidatul la alegerile prezidenţiale din România, susţinut de premierul moldovean Iurie Leancă, dar şi de Partidul Democrat, condus de Marian Lupu, este, la acest moment, pe primul loc cu 40,33%, după procesarea a 98,3% din voturi. Candidatul susţinut de Vlad Filat, Klaus Iohannis, are însă 30,44%, şi Monica Macovei – 4,46%.

În acest sens, Bani.md a decis să prezinte care este averea principalilor candidați de la prezidențialele din România.

Averea Monicăi Macovei

Potrivit declaraţiilor de avere depuse pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, Monica Macovei este un candidat înstărit. Declară că deţine în total şase terenuri – patru în judeţul Constanţa, unul în judeţul Giurgiu şi unul în judeţul Ilfov.

Europarlamentarul mai deţine trei apartamente în Capitală, o casă de locuit în comuna Corbeanca şi o casă de vacanţă în comuna constănţeană Limanu. În plus, ea are în proprietate un autoturism, dar are de achitat până în 2018 şi un credit ipotecar de 40.000 de euro. În ceea ce priveşte veniturile, fostul ministru al Justiţiei a încasat anul trecut, de la Parlamentul European peste 74.400 de euro. Alţi 30.500 lei românești, echivalentul a  128725.25 de lei moldovenești, au provenit din închirierea unor bunuri.

Averea lui Victor Ponta

Din declaraţia de avere depusă pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate reiese că Victor Ponta deţine un teren şi o casă în Baia de Fier, judeţul Gorj, şi alte trei apartamente în Bucureşti. Potrivit documentului, familia Ponta deţine două autoturisme, dintre care unul în luat în leasing.

În calitatea sa de premier, Victor Ponta încasează anual un venit ce depăşeşte 74.200 de lei, echivalentul a 313161.1 de lei moldovenești,  în timp ce soţia sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, a câştigat în 2013, de la Bruxelles, peste 74.400 de mii de euro.

Averea lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, candidatul ACL, nu are datorii la bănci şi nu deţine terenuri sau autovehicule. În schimb, este proprietarul a şase imobile, în judeţul Sibiu – 3 case şi 3 apartamente. În ceea ce priveşte veniturile, anul trecut, primarul Sibiului a câştigat peste 43.800 de lei românești, echivalentul a 184857.9 de lei moldovenești. Soţia sa, profesor la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu, a câştigat peste 26.200 de lei românești, echivalentul a 110577.1 de lei moldovenești. Tot în 2013, în contul edilului din Sibiu a mai intrat suma de 114.000 de lei românești, echivalentul a 481137 de lei moldovenești, obţinuţi din închirierea unui imobil.

În această ordine, Monica Macovei, Victor Ponta şi Klaus Iohannis sunt, până acum, singurii candidaţi ale căror declaraţii de avere au fost publicate pe site-ul ANI.

Averea Monicăi Macovei

- şase terenuri

- trei apartamente

- o casă de locuit

- o casă de vacanţă

- un autoturism

Averea familiei Ponta

- teren şi casă

- trei apartamente

- două autoturisme

Averea familiei Iohannis

- trei case de locuit

- trei apartamente

sursa

0