4425

"NU este milionar". Ce spune Filat despre afacerile de milioane de euro ale nepotului său de 26 de ani

nu este milionar, vlad filat

"

"Nu este milionar, dar sper sa fie daca va munci si va realiza proiectele pe care le-a lansat". Asta a declarat Vlad Filat despre nepotul sau in varsta de 26 de ani despre care presa scrie ca ar avea afaceri de milioane de euro cu terenuri agricole.

"Nu este milionar, dar sper sa fie daca va munci si va realiza proiectele pe care le-a lansat. Faptul ca dansul este implicat intr-un proiect investional, ca are parteneri si atrage resurse pentru a investi in agricultura este un lucru laudabil. Problema e alta: ca aceste investitii sa fie legale. In momentul in care se va constata ca aceste lucruri sunt ilegale, atunci vom discuta. Pana atunci eu vreau sa-i urez success si sa-l rog sa continue sa atraga investii, in special in agricultura.", a declarat Filat, care a mai spus ca nu stie ce terenuri are nepotul sau in proprietate. 

 

Liderul PLDM a mai adaugat ca informatiile potrivit carora nepotul sau a solicitat 38 de milioane de euro din ajutorul europnea, dar si de la stat, sunt "supozitii si speculatii asupra carora se insista". "Faptul ca o persoana sau alta are un grad de rudenie cu cineva nu inseamna ca trebuie sa-i fie lezat dreptul de a investi in Republica Moldova sau de a beneficia de ajutor", a conchis Filat.

 

Anterior portalul BANI.MD a scris ca nepotul lui Vlad Filat, este multimilionar in euro la doar 26 de ani. Astfel, tanarul Vladimir Rusu este proprietarul unei companii specializate in achizitionarea terenurilor si lucrarilor agricole, care isi desfasoara activitatea in sediul Ipteh, administrat de Ion Rusu (nasul de cununie al lui Vlad Filat), dar fiind in proprietatea lui Vlad Filat.

 

Desi compania are un capital social de numai 5400 de lei, Vladimir Rusu, timp de trei ani, a investit doar in terenuri si agricultura peste 700 de milioane de lei, ceea ce constituie peste 38 de milioane de euro, fapt confirmat prin rapoartele publice ale Agetiei de Investitie si Plati pentru Agricultura (AIPA) – un organ administrativ, subordonat Ministerului Agriculturii. Este important de mentionat ca nepotul multimilionar al lui Filat se bucura de sustinerea Ministerului Agriculturii, institutie care apartine politic PLDM. Astfel, in 2013 si 2014, compania respectiva a beneficiat de fonduri de subventii din partea statului AIPA de peste 4,5 milioane lei. In 2013 suma subventiilor a fost de peste 1 milion 300 de mii de lei, iar in 2014 le-a fost autorizata suma de peste 4 milioane de lei, aceasta fiind cea mai mare suma oferita vreodata de AIPA

 

In acelasi timp, surse din cadrul Ministerului Agriculturii ne-au comunicat ca in spatele afacerii de milioane de euro cu terenuri se afla de fapt presedintele PLDM, Vlad Filat, care de aproximativ 4 ani investeste activ in agricultura, iar nepotul sau este doar formal in fata.

sursa

0