Un student din Braşov a reinventat Dacia 1300, rezultatul fiind uimitor
Alex Maris, student la Universitatea Transilvania Braşov secţia Design Industrial a venit cu o nouă maşină Dacia 1300 care are la bază clasica Dacia 1300 produsă în anii “70.
Această maşina se aseamănă cu bătrâna Dacie 1300 însă este cu mult îmbunătăţită. Are dimensiuni de de aproximativ 5,1 metri lungime şi 2 metri lăţime. Liniile caroseriei sunt pronunţate păstrând aspectul clasic al acesteia.
Interiorul este spaţios, iar bordul maşinii este unul sofisticat.
“2014 Dacia 1300 Concept are la bază clasica Dacia 1300 produsă la Mioveni în anii ’70. Am păstrat toate elementele de pe maşina originală: elementele cromate, grilele, forma farurilor şi a stopurilor, amplasarea buşonului de benzină chiar şi jantele, şi le-am îmbinat într-o maşină nouă, maşina care şi-ar dori să se plaseze în clasa de lux, printre modele ca Audi A7, Mercedes S-klasse ajungând chiar la Porsche Panamera”declară Alex Maris.
Dacă stăm să privim cele două maşini putem observa că există multe asemănări între ele: începând de la jante, faruri, stopuri şi liniile pronunţate din interiorul şi exteriorul maşinii.
Ceea ce a creat acest student este de apreciat, iar pentru imaginaţia lui nu putem aduce de cât cuvinte de laudă.
Nu ştiu dacă această maşină va fi luată în considerarea de producători şi vor scoate o astfel de maşină, însă știu că reinventarea Daciei 1300 are ca rezultat o nouă maşină deosebit de frumoasă.