736

Comisar european: Moldova este PREGĂTITĂ să exporte în Uniunea Europeană

Sursa imagine: timesofmalta.com

Comisarul european pentru sănătate şi protecţia consumatorilor, Tonio Borg, este de părere că Republica Moldova este pregătită pentru a-și exporta produsele pe piața Uniunii Europene, iar Bruxelles-ul va crește cotele pentru exportul alimentelor, comunică HotNews.md. 

Întrebat dacă Moldova este pregătită să exporte în UE, comisarul european Tonio Borg a spus într-un interviu pentru Publika TV că „Moldova deja exportă” și că țara este pregătită pentru acest lucru. 

Tonio Borg a menționat că volumul exportului este în creştere și că Moldova va beneficia în acest an de 82 de milioane de euro. 

Acești bani „vor fi folosiţi nu doar pentru siguranţa alimentelor sau pentru sprijinirea agricultorilor, dar și pentru îmbunătăţirea relaţiilor comerciale cu UE, inclusiv pentru implementarea prevederilor Acordului de Comerţ liber aprofundat și atotcuprinzător”, a spus comisarul european. 

Tonio Borg a menționat că UE ar putea decide în câteva luni şi în privinţa exportului cărnii, dar asta va depinde de cât de bine sunt implementate recomandările Uniunii Europene. 

0