4281

Cele mai ciudate apariții din toate timpurile pe scena Eurovisionului

Discuțiile generate de momentul în care Conchita Wurst a câștigat ediția din anul acesta a Eurovisionului au acoperit orice alt eveniment care se desfășoară la ora actuală. Totuși, apariția „femeii cu barbă” nu a fost una dintre cele mai ciudate din istoria concursului.

Pe lângă deținătoarea trofeului de anul acesta, în lista de mai jos găsești și alți interpreți care au evoluat pe scena concursului european de-a lungul anilor și care, la vremea respectivă, au fost la fel de aspru criticați pentru apariție.

Dschinghis Khan – Genghis Khan. Germania de Vest a venit la Eurovision cu o prestaţie nonconformistă înainte ca asta să devină cool. În 1979, urmaşii lui Hitler au cântat despre întemeietorul Imperiului Mongol, Ginghis Han, şi au acompaniat melodia cu o vestimentaţie pe măsură.


scena, eurovision

Lordi – Hard Rock Hallelujah. Câştigătorea ediţiei din 2006 a fost o trupă finlandeză de heavy metal care a cucerit publicul European nu numai cu melodia lor, cât şi cu măştile şi costumele lor cu totul neobişnuite.


aparitii, scena

Verka Serduchka – Dancing Lasha Tumbai. Reprezentanţii Ucrainei la concursul din 2007 au urcat pe scenă îmbrăcaţi în nişte costume fabricate parcă din folie de aluminiu şi cu o melodie care avea versurile de aproximativ aceeaşi calitate precum costumaţia.


cele mai ciudate, scena

Dustin the Turkey – Ireland Douze Pointe. Da, e fix ceea ce sugerează numele. În 2008, irlandezii au fost reprezentaţi de o marionetă care înfăţisa un curcan.


scena, eurovision

Buranovskiye Babushki – Party For Everybody. Ha, ha, „babushki” sună de parcă ar fi trimis nişte babe. Ghici ce? Chiar asta s-a întâmplat. În 2012, Russia a trimis şase femei trecute binişor de vârsta de pensionare care au incitat (sau nu) publicul la petrecere.


scena, cele mai ciudate

Cezar Ouatu – It’s my life. E imposibil să nu îţi aminteşti de reprezentantul României din 2013. De parcă faptul că a fost, conform spuselor sale, primul contratenor calificat într-o finală de Eurovision nu puncta îndeajuns de mult la capitolul „inedit”, Cezar a apărut pe scena de la Malmo îmbrăcat în ceea ce părea a fi (ca să nu zicem că a fost) o rochie.

cele mai ciudate, aparitii

Conchita Wurst – Rise Like a Phoenix. Ultima apariţie stranie şi, cu siguranţă, nu cea din urmă, a aparţinut Austriei. „Femeia cu barbă” a câştigat ediţia din acest an, stârnind un val de contestaţii vehemente. Ultima apariţie stranie şi, cu siguranţă, nu cea din urmă, a aparţinut Austriei. “Femeia cu barbă” a câştigat ediţia din acest an, stârnind un val de contestaţii vehemente.

scena, cele mai ciudate

sursa

0