946

Republica Moldova - membră a Uniunii Europene până în 2019

Republica Moldova - membră a Uniunii Europene cu drepturi depline până în 2019, atunci când România va deține Președinția UE. Acesta este un obiectiv comun al autorităților moldovenești și române. Anunțul a fost făcut de premierul Iurie Leancă, în cadrul unei întrevederi cu prim- ministrul al României, Victor Ponta.




”Doresc ca până în 2019 să nu mai fie nicio graniță între Uniunea Europeană și Republica Moldova, iar moldovenii și copiii lor să știe că pot trăi în siguranță și pot avea o viață mai bună”, a declarat Victor Ponta.

Totodată, oficialul român a felicitat poporul nostru pentru faptul că putem călători fără vize în UE.

”Toți pașii pe care îi veți face sunt spre binele următoarelor generații. Am făcut bine atunci când ne-am gândit că trebuie să fim alături de partenerii noștri și vreau să vă felicit încă o dată. Este o datorie pentru Guvernul de la București să vă sprijine fără vreun gând ascuns. Vom fi întotdeauna alături. Știu că vremurile nu vor fi ușoare în continuare, dar să știți că atunci când nu ești singur este mai ușor să te lupți cu greutățile. Nu sunteți singuri, ne aveți alături pe noi, cei din România și UE”, a afirmat Victor Ponta.

La rândul său, prim-ministrul Iurie Leancă menționat că este sigur că frontierele UE se vor extinde spre est în următorii 4-5 ani. Mai mult, premierul i-a mulțumit omologului său pentru susținere, dar a menționat și despre viitoarele planuri comune ale Moldovei și României.

”Vreau să adresez cuvinte de mulțumire prietenirlor din România. Am realizat atâtea chestii și lucruri concrete. Sunt sigur că în viitorul apropiat locuitorii Republicii Moldova vor beneficia de gazul din România, prin intermediul gazoductului Iași-Ungheni. De asemenea, am convenit să reconstruim mai multe poduri de peste Prut. Al doilea pod va fi aici la Ungheni”, a declarat Iurie Leancă.

Realitatea.md amintește că, începând cu 28 aprilie, cetățenii Republicii Moldova pot călători în Uniunea Europeană fără vize.

realitatea.md

0