1611

Au sărit de pe cea mai înaltă clădire din lume!

Fred Fugen şi Vince Reffet au doborât recordul mondial la săritura cu paraşuta de la punct fix, după ce au făcut un salt de pe Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume.

cea mai înaltă clădire din lume, record

Doi francezi au stabilit recent un nou record mondial la săritura de la punct fix („base jump”). Fred Fugen şi Vince Reffet au făcut saltul cu paraşuta de pe cea mai înaltă clădire din lume: Burj Khalifa din Dubai, relatează metro.co.uk. Celebrul zgârie-nori are o înălţime peste 828 de metri.

parașuta, fred fugen

„Suntem fericiţi că am reuşit să doborâm recordul mondial, însă nu acesta a fost scopul principal”, au explicat cei doi. „Visam să facem acest salt din acest loc special, acest loc unic, de aproape trei ani. (...) Esta un vis devenit realitate”, au adăugat ei.

vince reffet, record

Clipul ce redă saltul făcut de Fred Fugen şi Vince Reffet a adunat rapid peste 865.800 de vizualizări pe YouTube, internauţii declarându-se fascinaţi de imaginile spectaculoase.

„Mi-a crescut adrenalina doar uitându-mă la videoclip. Nici nu-mi pot imagina ce au simţit cei doi în realitate. Grozav!”, a comentat cineva.

Alţii şi-au mărturisit chiar admiraţia pentru curajul celor doi francezi: „Tipii aceştia sunt nebuni! Eu nu cred că aş avea curajul vreodată nici măcar să mă gândesc să fac aşa ceva!”, a afirmat un alt utilizator.

sursa

0