825

”Nu am nici o picătură de sânge pe mâinile mele!” La ce s-a referit Voronin

politic, voronin

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, care deținea funcția de președinte al Republicii Moldova atunci când au avut loc evenimentele din 7 aprilie 2009, spune că nu are mâinile murdare de sângele celor care au decedat sau au fost răniți în timpul acelor evenimente, scrie Realitatea.

Voronin a declarat în Parlment că a acționat așa cum trebuie pe 7 aprilei 2009. ”Eu din 89 când l-am bătut cu bâta pe Fiodorovici sunt vizat. Însă, eu sunt cel mai fericit om din sala asta, pentru că n-am nicio picătura de sânge pe mâinile mele. Da mai departe, в период ребята (trad.din rusă înainte băieți)”, a menționat liderul PCRM.

În replică, liderul PL, Mihai Ghimpu, a confirmat că a fost bătut de poliție în 1989, pe vremea când Voronin era șeful MAI. ”E adevarat ca nu m-a batut Voronin în 89, dar m-a bătut poliția. Domnule Voronin, poate că nu vă sunt mâinile murdare de sânge, dar dumneavoastră ca și comandant nu ați dat ordinele necesare pentru opri violențele”, a replicat Mihai Ghimpu.

Astăzi în Parlament au loc audieri privind investigarea evenimentelor din 7 aprilie 2009.

Menționăm că, potrivit Constituției Republicii Moldova, președintele țării este comandantul suprem al forțelor armate, este cel care ia măsuri pentru respingerea agresiunii, declară stare de război şi le aduce, neîntârziat, la cunoştinţa Parlamentului. De asemenea, șeful statului poate lua şi alte măsuri pentru asigurarea securităţii naţionale şi a ordinii publice.

În timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009 tânărul Valeriu Boboc a fost omorât în bătaie de polițiști, potrivit specialiștilor americani care au făcut o expertiză medicală. În același timp, polițiștii au arestat sute de tineri și i-au bătut și torturat în plină stradă sau în comisariate, fără a avea dreptul la un avocat pentru a-și demonstra nevinovăția.

sursa: realitatea

0