1819

StopHam: Raportul de la raidul din data de 04 martie 2014

raid, stopham moldova

Astăzi, 04 martie 2014, activiștii ai mișcărilor sociale "StopHam Moldova", participanții mișcării contra parcării neregulamentare iarăși au ieșit pe stărzile Chișinăului.

stopham moldova, raid

Cum și ne-am înțeles, ne-am întâlnit la intrarea în "Lumea copiilor" - acum "Gemeni". Astăzi, pe placul multor acticiști, la eveniment s-a alăturat prietenul nostru - Alexandru Pocatilov, care mereu susținea miscarea noastră doar online. Acum și în offline. Este superb că "bătrânii" sunt încă în rândurile activiștilor.

stopham moldova, raid

raid, stopham moldova

Dar să revenim la raid …

raid, stopham moldova

Înspirați de experimentul cu numele "Pietonii au rămas fără trotuare", noi am mers în "punctul fierbinte".

raid, stopham moldova

Mergeam pe strada Pușkin în direcția spre Columna. În rețelele sociale destul de des primim plângeri în privința acestei străzi - și chiar astăzi am observat foarte multe autovehicule ai colaboratorilor Băncii de Economii, care erau parcate sub semn de interdicție. Mai mult ca atât - în urma raidului s-a constatat ca coloboratorii băncii au amenajat o parcare improvizată și au instalat coloane la marginea drumului.

stopham moldova, raid

Fără discuții, coloanele au fost curățate - Regulile de circulație e pentru toți!

raid, stopham moldova

Reacția șoferilor, intenția de lua și de a strica camera, cearta - nimic nu s-a schimbat, dar deja ne-am obișnuit cu aceste lucruri.

raid, stopham moldova

E important faptul că fiecare "infractor" a primit sticherul său, iar pietonii care au privit cum s-a desfășurat raidul au plecat cu gândul că în acest oraș mai există persoane căror NU LE PASĂ!

0