10675

Poliția Berkut, acuzată de dispersarea violentă a manifestanților de la Kiev, face legea în Crimeea

berkut, politica

După ce autoritățile de la Kiev au anunțat, în această săptămână, desființarea poliției antirevoltă Berkut, care a fost implicată în mai mute cazuri de dispersare violența a manifestanților în timpul protestelor din Capitala Ucrainei, membri ai acestei poliții fac acum legea în Crimeea, scrie Mediafax.

Membrii forței antirevoltă Berkut au fost invitați miercuri de către autoritățile de la Sevastopol să se alăture trupelor din oraș, care găzduiește Flora rusă la Marea Negră, în Crimeea. Acestia au răspuns imediat invitației, iar în prezent fac legea în zona.

Membrii acestei poliții, mascați și înarmați, au fost surprinși în timp ce verifica mașinile care circulă pe o autostradă ce face legatură între peninsulă și continent, în apropiere de orașul Armyansk. În zonă a fost instalată o barieră, care este păzită de oameni înarmați.

Ministerul rus de Externe a anunțat, vineri, că Moscova le va oferi pașapoarte ruse agenților unității ucrainene Berkut.

Au fost suprinse, de asemenea, imagini cu poliția locală care încearcă să-i impiedice pe locuitori să-i agreseze pe oficialii de la Kiev trimiși să discute cu autoritățile din Crimeea.

Miercuri, locuitorii din Crimeea au arborat steagul Rusiei pe clădirea Parlamentului regiunii autonome, la Simferopol, capitala Crimeei, protestând față de acțiunile noilor autorități de la Kiev. Ei agitau steaguri ale Crimeei, Rusiei și ale Flotei ruse la Marea Neagră, și scandau "Berkut!" și "Rusia!". 

manifestanti, berkut

berkut, manifestanti

berkut, manifestanti

violenta, politica

sursa: http://inprofunzime.md/

0