1381

Scindare pe scena politică din România: Coaliția de guvernare se destramă

USL s-a rupt!

Victor Ponta și Crin Antonescu
Foto: opiniatimisoarei.ro

Uniunea Social Liberală care a asigurat guvernarea în ultimii ani în România s-a destrămat. Preşedintele Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că formaţiunea sa cere demisia premierului Victor Ponta, menţionând că dacă preşedintele Partidului Social Democrat nu va demisiona din fruntea Guvernului, atunci liberalii vor rămâne în opoziţie, scrie realitatea.net.
Liderii PNL au adoptat, în această seară, o rezoluţie privind ieşirea liberalilor de la guvernare.
Rezoluţia prevede ieşirea de la guvernare, demisia în bloc a miniştrilor PNL şi a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta şi poziţia parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta. De asemenea, în rezoluţie se constantă încetarea existenţei USL.
„Este o decizie care s-a luat cu un vot covârşitor, dar care nu s-a luat uşor. E o decizie pe care nu ne-am dorit-o. Toată alianţa pe care am construit-o, am dus-o trei ani şi 20 de zile a avut un sens atâta vreme cât am putut spera că obiectivele, promisiunile, sunt urmărite. Prin încălcarea repetată şi flagrantă a unor elemente a înţelegerii politice de către Ponta, PNL a decis să pună capăt unei crize prelungite de Ponta, să nu accepte o prelungire de 45 de zile, să decidă retragerea miniştrilor săi din acest Cabinet”, a declarat Antonescu.
Potrivit mediafax.ro, fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi seară, după ce PNL a decis ieşirea de la guvernare, că a votat împotriva ruperii USL, menţionând că este vorba despre o „decizie pripită” a formaţiunii.

 

http://unimedia.info/stiri/scindare-pe-scena-politica-din-romania-coalitia-de-guvernare-se-destrama-72717.html

0