1230

EXCLUSIV: BĂTAIE DE JOC DE GĂGĂUZI. Cine este de fapt Frank Kreyelman sau Persona non Grata în Turcia Welcom in Găgăuzia!

Sursa imagine: moldova24.info
Frank Kreyelman, prezentat de către autorităţile găgăuze drept deputat european, venit în Găgăuzia în calitate de observator al referendumului, nu este de fapt decât un membru al Parlamentului regional flamand din Belgia. Dar nu asta este cel mai important, ci faptul că acesta face parte din Vlaams Belang – o formaţiune fascistă care promovează separatismul. Anterior partidul se numea Vlaams Blok, dar în 2004 a fost declarat în afara legii de către instanţele de judecată belgiene pentru politica promovată.

Extremişti şi nazişti, membrii acestui partid au fost permanent în mijlocul scandalurilor legate de rasism şi chiar implicaţi în tulburări în masă sau omoruri pe principiu etnic.

Dar şi mai scandalos în vizita la Comrat a lui Frank Kreyelman este faptul că reprezentanţii partidului din care face parte pledează pentru epurările etnice, mai ales contra turcilor în UE, sloganul lor fiind „Flandria pentru flamanzi”, relatează jurnalistul Valeriu Manea, stabilit cu traiul în Belgia de mai mulţi ani.

Membrii acestui partid, care între timp şi-au schimbat denumirea din Vlaams Blok în Vlaams Belang şi şi-au mai temperat afirmaţiile xenofobe sunt declarati persoane non-grata în Turcia.

„Chiar dacă este presedinte al comisiei pentru relatii externe al Parlamentului regional Flamand şi nicidecum deputat european, faptul este membru al fostului partidul Vlaams Blok, care a promovat activ discriminarea turcilor în Europa – este o insultă directă adusă Găgăuzilor”, susţine jurnalistul moldovean Valeriu Manea.
Autor: moldova24.info
0