1072

Se pregăteşte o intervenţie rusă în Republica Moldova?

  Pregăteşte Rusia  o intervenţie militară în Republica Moldova?

    Situaţia din Republica Moldova începe să semene din ce în ce mai mult cu cea din Georgia, înainte de interveţia trupelor ruse. Pentru a bloca traseul european, agentura rusă din Basarabia pregăteşte provocări şi vrea să nască tensiuni.  

Formuzal, organizatorul referendumului din Găgăuzia este fost şi actual ofiţer de securitate rus. Aceştia sunt cei care conduc Republica Moldova şi pe românii de dincolo de Prut. 
 
Pentru că Voronin şi gaşca lui de infractori ucrainieni şi ruşi nu a reuşit să facă marea revoluţie Comunistă, strategia s-a schimbat şi a fost preluată direct de către agenţii Rusiei.
 
Astăzi va avea loc în regiunea Găgăuzia un referendum care vrea să dicteze orientarea externă a ţării. Doar 4% din populaţie este ţinta acestei mişcări, mult prea puţin pentru reprezentivitate. Dar asta nu contează pentru Rusia, care va mima că vine să apere decizia democrată a poporului găgăuz de a se alătura ei.
 
 
Dar care popor Găgăuz? Majoritatea celor de acolo au ca limbă maternă rusa şi nu turca. Legăturile lor cu Turcia, partenerul strategic al României, nu mai există din timpul Imperiului Otoman. Vorbim de fapt de o regiune total transformată şi rusificată de către imperiul sovietic. Acolo au fost aduşi ruşi pentru a se rupe Basarabia de sudul ei, cel care acum se află în Ucraina.
 
 
Aceeaşi politică s-a aplicat şi în nord, la Bălţi.
 
 
După Soci, Rusia îşi va îndrepta armele spre al doilea stat românesc. Nu este nici o glumă.  În acest fel vor să arate şi Ucrainienilor că Europa este foarte departe.
 
 
În acest sfârşit de săptămână preşedintele Traian Băsescu a fost la Berlin la o conferinţă de securitate. Tema principală a fost sud-estul Europei. Din jucător intern, preşedintele României a devenit şi jucător extern şi unul cu rang de căpitan. El a somat pe preşedintele Ucrainei să nu intervină cu armata împotriva populaţiei civile şi a cerut ofiţerilor NATO să ia măsuri active pentru soluţionarea conflictelor îngheţate de Rusia în această parte a Europei. 
 
 
Pentru că nu există graniţă directă cu al doilea stat românesc, Rusia nu va apela pe faţă la armata rusă. Cel mai probabil că în Republica Moldova se va mima un conflict interetnic. Problema lor este că România şi NATO cunosc aceste lucruri şi nu vor fi acceptate ca atare. De aceea România a ieşit public şi a afirmat că dacă se va încerca acest lucru atunci noi vom propune Unirea. Pe fondul excaladării unor tensiuni interne cu sprijinul Rusiei, e foarte probabil că se va crea o majoritatea pro-unionistă puternică ca opoziţia la acţiunile venite din Est?
 

0