2815

Europa ne va lua PENSIILE". De ce vrea Gagauzia organizarea referendumului

Nu vor in Uniunea Europa pentru ca vor ramane fara pensii ori pentru ca acolo nu sunt crestini. Asa explica locuitorii din autonomia gagauza decizia de a organiza un referendum peste doua saptamani. Astazi, la Ceadir-Lunga a avut loc un miting, unde cateva sute de persoane au vruta sa arate ca sustin desfasurarea plebiscitului. Locuitorii din Gagauzia vor pune mana de la mana pentru organizarea referendumului declarat ilegal de Chisinau.
 
In piata din centrul orasului Ceadir-Lunga, langa monumentul lui Lenin, sute de oameni au venit sa sprijine ideea referendumului, la care vor fi abordate doua chestiuni.
 
Oamenii vor spune daca vor sau nu adoptarea unei legi care ar permite Gagauziei sa ia  propriile decizii in cazul in care Moldova si-ar pierde independenta. Iar a doua chestiune va viza orientarea autonomiei – catre est sau catre vest.
 
Intrebarile exacte care vor fi la referendum nu au ajuns la urechile tuturor celor din Gagauzia. In orice caz, stiu sigur ca trebuie sa se pazeasca cu orice pret de unirea cu Romania, despre care spun ca au auzit tot mai des in ultima perioada.
 
Unii mai plutesc in incertitudine. Cu toate astea, sunt fermi.

Intrucat referendumul nu este recunoscut de  Comisia Electorala Centrala, nici bani pentru el nu-s. Este nevoie de mai bine de un milion de lei, asa ca guvernatorul Mihail Formuzal indeamna oamenii sa adune bani.  
 

In timp ce mai multi politicieni din regiune isi tineau discursurile, drapelul Republicii Moldova parca nu se simtea la el acasa.
 

La manifestatie au venit si doi deputati comunisti.
 

La solicitarea Cancelariei de stat, Judecatoria de la Comrat a interzis organizarea referendumului planificat pentru 2 februarie in Gagauzia, iar Procuratura Generala a deschis un dosar penal pentru samovolnicie.
 
Cu toate acestea, administratia autonomiei continua pregatirile.
http://www.inprofunzime.md/stiri/politic/europa-ne-va-lua-pensiile-de-ce-vrea-gagauzia-organizarea-referendumului.html

0