1505

Domnilor băsişti

cum comentaţi treaba asta?

=========================================

 Post TV din România, amendat pentru că i-a denigrat pe moldoveni

(video) Post TV din România, amendat pentru că i-a denigrat pe moldoveni
Denigrare la TV
Foto: forbes.ro

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) din România a decis, luni să amendeze televiziunea B1 TV cu 10.000 de lei românești, aproximativ 40 mii MDL, din cauza limbajului injurios folosit de Corneliu Vadim Tudor şi a afirmaţiilor cu caracter discriminator făcute de Radu Banciu în adresa premierului Iurie Leancă și a moldovenilor, scrie hotnews.ro, citat de UNIMEDIA.

Banciu a vorbit în acea emisiune despre cetățenii R. Moldova. În urma dezbaterilor din şedinţa de luni, CNA a decis să amendeze cu 10.000 de lei televiziunea B1 TV pentru ediţia din 29 noiembrie a emisiunii „Talk B1” şi pentru ediţia din 24 decembrie a emisiunii „Lumea lui Banciu”.

În emisiunea „Lumea lui Banciu” analizată, realizatorul Radu Banciu a vorbit despre premierul moldovean Iurie Leancă, spunând despre acesta că este „un terchea-berchea”. De asemenea, Radu Banciu a afirmat: „În general, Moldova este exact ca ţiganul român care stă cu mâna întinsă pe Champs-Élysées (…) Asta este Moldova. Un ţăran sau un ţigan, după cum vreţi, care n-a făcut altceva decât să cerşească pe lângă România de când îi ştim noi”, a spus acesta, citat de Mediafax. Banciu a vorbit în acea emisiune şi despre tinerii moldoveni veniţi la studii în România, folosind, de asemenea, un limbaj injurios.

Rareş Aniţa, reprezentantul B1 TV a spus că în acest program, Radu Banciu a exprimat opinii. „Au fost câteva tuşe de limbaj, dar această emisiune s-a înscris în zona opiniei, a libertăţii de exprimare”, a spus aceasta, pentru Mediafax.

Membrul CNA, Christian Mititelu a spus, însă, că i se pare inadmisibil modul în care Radu Banciu s-a exprimat în legătură cu românii din R. Moldova.

Mititelu a propus amendarea B1 TV cu 10.000 de lei, pentru încălcarea articolului 40, alineatele 2 şi 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual (2 — Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare sau să indice, cel puţin, probele care le susţin, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acuzaţiile. 3 — Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă) şi a articolului 47, alineatul 2 din Cod, potrivit căruia „Este interzisă în programele audiovizuale orice discriminare pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex, orientare sexuală sau etnie”.

http://unimedia.info/stiri/video-post-tv-din-romania--amendat-pentru-ca-i-a-denigrat-pe-moldoveni-70736.html

 

0