923

Lecțiile suplimentare ale președintelui Băsescu pentru provocatorul Leancă

 
 
Președintele României, Traian Băsescu, a revenit, pentru a treia oară, asupra proiectului său de unire a celor două state românești cu o precizare esențială – România are obligația de a se uni cu Republica Moldova pentru ca aceasta din urmă să își poată continua parcursul european.


Băsescu face o declarație surprinzătoare, menționând că angajamentul României pentru parcursul european al R.M. vine într-un moment în care aici există pericolul revenirii la putere a comuniștilor.
Băsescu nu este atât de nepoliticos ca și Leancă.


Șeful statului român nu dezvăluie din ce cauză în R.M. există pericolul revenirii la putere a comuniștilor.
Dar noi, basarabenii, ca și o lume întreagă, știm că vina este a coaliției de guvernare corupte, oligarhică.
Sloganele ”Jos Păpușarul!”, ”Jos Contrabandistul!” vor fi în vogă în campania electorală.


Se știe, coaliția a uzurpat puterea în stat pentru a-și realiza interesele meschine de îmbogățire, nesocotindu-se cu interesul tinerilor care vor ca unirea să se producă, ceea ce au demonstrat pe 7 aprilie 2009.
Atunci au fost trădați de către Vlad Filat, Iuirie Leancă și Chiril Lucinschi, care s-au eschivat de răspundere, cu toate că anume Filat a fost acela care i-a învățat pe tineri tehnicile revoluției pașnice, eșuată în violențe și incendierea instituțiilor statului din cauză că organizatorii nu pot răspunde la o întrebare simplă de tot – cine a adus provocatorii.
Timpul va da răspuns și la această întrebare. Tehnicile utilizate ne amintesc, însă, de revoluția română, la care de asemenea au fost aduse forțe speciale pentru a trage în mulțime.


…Leancă are state vechi în materie de politică externă românească. Trebuie să-i spui unui mut că un diplomat, care și-a început cariera în serviciul ministerului Afacerilor Externe al Uniunii Sovietice în calitate de secretar II al unei ambasade, a ajuns acolo fără pilele cuiva.
Viitorul lui Leancă a fost decis de Petru Lucinschi, care a avut sarcina de a-l face pe Nicolae Ceaușescu să accepte ”perestroika” lui Gorbaciov și să nu denunțe ocuparea Basarabiei de către Moscova.
Pentru a organiza asemenea diversiuni vulpea, după cum este supranimit Lucinschi a recrutat subalterni pe care-i cunoștea în a doua generație.


Unul dintre aceștia a fost Iu. Lencă. În perioada mai – octombrie 1989 acesta activează în calitate de secretar doi al Ambasadei Uniunii Sovietice la București. A plecat de la Ambasadă cu o lună înainte de revoluția din România.
Firește, era la curent cu toate scenariile Moscovei, firește nu putea să nu cunoască faptul că Ceaușescu va plăti cu viața pentru nesupunere în fața Kremlinului.


La ora actuală în R.M, există mulți dintre cei care vor fi apărați de Kremlin în cazul în care s-ar încerca o interogare a lor în subiectul revoluțiilor din România și de la Chișinău din punctul de vedere al infiltrării teroriștilor în revoltele pașnice.
Iurie Leancă ar fi unul dintre aceștia. El cunoaște la perfecție arta diversiunii.


…Ajuns la ministerul afacerilor externe de la Chișinău, Leancă, nu și-a uitat stăpânii. El era la curent că Gorbaciov ne-a amenințat că dacă nu semnăm tratatul de uniune, vom avea încă două republici în același stat.
Ideea nu putea fi a altcuiva decât a lui Petru Lucinschi, care știa să lucreze cu minoritățile naționale, Leancă fiind un exemplar potrivit pentru asemenea exerciții.


Să nu vă mire, deci că tehnicile vechi , kg.b.-iste îl determină pe Leancă să afirme că declarațiile unioniste ale lui Băsescu au provocat neliniște în autonomia teritorială Gagauz Yery.
Desgiur, Kremlinul a jucat cartea Transnistriei, iar Șevciuc a afirmat că Tiarspolul va adopta legislația Federației Ruse. Totul a fost făcut pentru a-l debusola pe Traian Băsescu.


Acesta însă a avut un răspuns pe potrivă. A spus :„România trebuie să înceapă o dezbatere internă care nu îi privește pe politicienii de la Chișinău, dacă sunt de acord cu unirea cu Republica Moldova. De ce? La un moment dat, datorită unei existențe a unei opoziții, datorită Transnistria și Găgăuzia, România are obligația de a-i reda parcursul european Republicii Moldova prin unirea cu România.


Care este procentul acestei opoziții? E de 30 la sută. Precizăm, e floarea societății.
Sunt tinerii care au beneficiat de burse românești ( în fiecare an sunt oferite 5500), sunt moldovenii cu cetățenie română care pot câștiga, începând cu 1 ianuarie un salariu decent în noua state ale UE.
Băsescu știe ce spune. Exact 30 la sută din populație este indecisă vis a vis de preferințele electorale în viitorul scrutin din 30 noiembrie 2014.


Președintele Băsescu le dă, deci, de înțeles lui Leancă, Filat, Lucinschi că revoluțiile Kremlinului nu vor mai trece la Chișinău, el fiind gata să-i apere pe tinerii români din R.M. prin metode politice, nepermițând ca ei să fie carne de tun pentru niște indivizi corupți, avizi, fără Dumnezeu.

0