1451

Alexandru Bejan, tânărul acuzat de KGB-ul de la Tiraspol de „terorism”, are nevoie de ajutor

Alexandru Bejan, tânărul care a fost acuzat anul trecut de către KGB-ul de la Tiraspol de "terorism", are nevoie de ajutor.
Tânărul a hotărât să părăsească definitiv regiunea transnistreană după absolvirea Liceului cu predare în limba română din Tiraspol, fiind conștient că nu va putea reveni niciodată acasă. „Nu puteam să accept să fac puşcărie pentru o faptă pe care nu am comis-o. Dacă rămâneam în Tiraspol, ajungeam în închisoare şi oricum pierdeam familia. Am ales să continui studiile, nu ştiu dacă voi putea vreodată să merg acasă, dar la moment trebuie să am grijă de viitorul meu”, a mărturisit tânărul pentru Moldova.ORG.
Singur, lipsit de ajutor
La moment, tânărul este student la una dintre instituţiile de învăţământ din capitală. Beneficiază lunar de o bursă de 200 de lei, însă banii îi ajung doar pentru...pâine. Alexandru spune că este în căutarea unui loc de muncă în afara orelor de studiu pentru a a supraveţui. „Chişinăul este un oraş scump, zilnic apar cheltuieli, mai ales pentru medicamente, mâncare. Dacă aş găsi un loc de muncă, după orele de la colegiu, ar fi mai uşor”, spune tânărul. Problemele de sănătate îi dau mari bătăi de cap. „Am imunitatea slabă, răcesc periodic, iar zilele trecute am avut din nou o criză renală. Am fost nevoit să chem ambulanţa. Medicamentele sunt foarte scumpe, nu am din ce să le cumpăr”, adaugă Alexandru.
Alexandru Bejan speră ca se vor găsi persoane cu inima mare să-l ajute să treacă peste aceste greutăţi. „Mi-e ruşine să cer ajutorul, dar acum chiar nu pot să mă descurc. Dacă aş scăpa de problemele de sănătate, m-aş descurca şi cu orele şi aş găsi şi un loc de muncă. Aş fi foarte recunoscător dacă s-ar găsi persoane dornice să mă ajute. Orice ajutor pentru mine este important acum”, spune el.
Alexandru ne-a lăsat şi un cont bancar: 22592168434, Moldova Agroindbank (Alexandr Bejan). Pentru alte detalii, contactați info@moldova.org. 
0