725

Leancă: „Ați fost extrem de activ și la Bruxelles și în alte capitale din UE pentru a susține cauza noastră. Băsescu: „Era


Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit joi cu premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, transmite Romanian Global News.
 
Traian Băsescu și Iurie Leancă au discutat despre sprijinul României în procesul de integrare europeană a celui de-al doilea stat românesc, proiectele energetice în derulare și cele de perspectivă. Președintele României l-a asigurat pe premierul Iurie Leancă, de sprijinul onest al României în toate procesele ce urmează.
 
„ Este foarte important să ducem la bun sfârşit proiectele de interconexiune a sistemului de gaze şi cel energetic şi mizăm în acest sens pe sprijinul României", a spus premierul Leancă.
 
„Ați fost extrem de activ și la Bruxelles și în alte capitale din UE pentru a susține cauza noastră", a subliniat Iurie Leancă.
„Era și cauza noastră", a răspuns Traian Băsescu, precizând că România va susţine în continuare procesul de modernizare şi va avea un mesaj mai puternic la Bruxelles în favoarea integrării europene a Republicii Moldova.
 
„La Paris l-am rugat pe dl Barroso, premergător întâlnirii pe care o să o aveți mâine cu premierul, să se gândească la niște resurse din Conecting Europe pentru linia de 400 de kV și cele două de 400 kV și să vedem cum ne mișcăm. Este pregătit pentru subiect", a menționat președintele Băsescu.
 
Vineri, premierul Victor Ponta, împreună cu omologul său Iurie Leancă, vor merge la Bruxelles, unde vor avea întrevederi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Apoi, Iurie Leancă se va întâlni cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, pentru a discuta agenda europeană a celui de-al doilea stat românesc.

 
0