696

Nazarbaev a acuzat autoritățile ruse de crearea barierelor pentru partenerii din Uniunea Vamală

  Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev a acuzat autoritățile ruse de crearea artificială a barierelor pentru partenerii din Uniunea Vamală. Declarațiile în acest sens au fost făcute de oficialul kazah în cadrul reuniunii Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, transmite UNIMEDIA cu referire la Ria Novosti.

„Există dificultăți în accesul produselor kazahe pe piața Uniunii, se aplică bariere tehnice netarifare. Cerințele sanitare și fitosanitare sunt prea exagerate, dar și procedurile de certificare și acordare a licențelor”, a spus Nazarbaev.
Totodată, Președintele Kazahstanului a notat că și mediul de afaceri nu este mulțumit de Codul Vamal al Uniunii Vamale. Potrivit lui, este necesară liberalizarea codului și simplificarea la maxim a procedurilor vamale.
Potrivit lui Nazarbaev, activitățile Comisiei Economice Eurasiatice sunt extrem de politizate.
„De multe ori, documentele Comisiei ajung spre aprobare cu o zi înainte de luarea deciziei. Nu putem neglija faptul că membrii părții ruse participă la ședințele Guvernului Rusiei, asta deși, în conformitate cu acordul, Comisia și membrii Consiliului de administrație sunt independenți față de guvernele țărilor noastre”, a subliniat președintele Kazahstanului.
De cealaltă parte, Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a subliniat necesitatea creării condițiilor egale pentru toți membrii Uniunii Vamale.
„Așa cum am convenit la reuniunea de la Astana (în luna mai), trebuie, desigur, să lucrăm asupra eliminării oricăror lacune, și preferințe reciproce. Trebuie să creăm condiții echitabile, trebuie să ajungem la un compromis care să-i aranjeze pe toți”, a spus Putin.
 

http://unimedia.info/stiri/video-Nazarbaev-a-acuzat-autoritaile-ruse-de-crearea-barierelor-pentru-partenerii-din-Uniunea-Vamala-67359.html

0