1017

Европа ждет Молдову, потому что Молдавия принадлежит Европе

Preşedintele Estoniei: Europa așteaptă Republica Moldova  
 
 
 

 

Toomas Hendrik Ilves
Foto: delfi.ee
 

Încercările Federației Ruse de a împiedica Republica Moldova, Ucraina și Georgia să-și consolideze parteneriatul cu Uniunea Europeană sunt inacceptabile. De axeastă părere este Preşedintele Republicii Estonia, Toomas Hendrik Ilves, exprimată în cadrul unei întrevederi cu omologul său polonez Bronislaw Komorowski la Cracovia, transmite UNIMEDIA cu referire la rbc.ua.
 
„Șantajul economic, amenințări și presiuni politice pentru a forța aceste țări să adere la Uniunea Vamală sunt inacceptabile. În următoarele luni, trebuie cu o mare atenție să urmărim evoluția evenimentelor”, a declarat Toomas Hendrik Ilves.
 
„Europa așteaptă Republica Moldova, deoarece știm că Republica Moldova face parte din Europa. În Europa este sufletul poporului vostru, trecutul și viitorul vostru”, a spus Ilves. Potrivit acestuia, există persoane cărora nu-le place ceea ce se întâmplă, de aceea amenință să impună un alt viitor Republicii Moldova.
 
„Estonia ca și restul Uniunii Europene, niciodată nu va aplica șantajul. Valorile europene exclud practica amenințării în relații internaționale”, a subliniat Ilves.

.
http://unimedia.info/stiri/presedintele-estoniei-europa-asteapta-republica-moldova-66693.html
0