1091

Болгария поддерживает европейские устремления Р. Молдовы

Ministrul bulgar de Externe: Am venit la Chișinău să susțin aspirațiile europene ale RM  
 
 
 

 

Kristian Vigenin, ministrul Afacerilor Externe al Bulgariei

 

Ministrul Afacerilor Externe al Bulgariei, Kristian Vigenin, a venit într-o vizită de lucru în Republica Moldova. Oficialul bulgar a avut întrevederi cu mai mulți demnitari de stat. În cadrul discuțiilor a fost abordate subiecte ce țin de agenda europeană a țării noastre, dar și cele ce țin de evoluțiile pe plan regional cum ar fi conflictul transnistrean, transmite UNIMEDIA.
.
„Mă aflu la Chișinău pentru a susține aspirațiile Republicii Moldova pentru integrarea europeană. Eu sper că reuniunea de la Vilnius va fi unul din succesele mari ale țării. Bulgaria susține și integritatea teritorială a Moldovei. Consider că Uniunea Europeană va juca un rol și mai mare în soluționarea problemei transnistrene”, a subliniat Vigenin.
.
Referindu-se la Summitul de la Vilnius, oficialul bulgar a dat de înțeles că efectele acestuia nu vor fi simțite imediat. „Moldova este țara care a făcut un progres considerabil. La Vilnius va fi parafat acest acord. După aceasta, însă, vor fi și alți pași – de semnare, ratificate. Acesta este un proces ce necesită timp. Sper ca Uniunea Europeană să examineze rapid, iar Parlamentul să voteze până la finele actualului mandat. Bulgaria va întreprinde toate măsurile necesare pentru ca acest lucru să se întâmple înainte de alegeri”, a adăugat ministrul bulgar de Externe.
.
Menționăm că potrivit datelor MAEIE, actualmente, în Bulgaria sunt înregistraţi aproape 2850 de cetăţeni moldoveni cu reşedinţă permanentă, 399 - cu şedere de lungă durată şi 86 – la studii.
 

07 oct 2013

http://unimedia.info/stiri/ministrul-bulgar-de-externe-am-venit-la-chisinau-sa-sustin-aspiratiile-europene-ale-rm-66601.html 
0