1143

Scrisoare internă! Mesajul trimis de șeful Purcari către cei 600 de angajați!

Mesaj de încurajare, cu fraze emotive. Este textul trimis azi de șeful Purcari către cei peste 600 de angajați ai săi. Epistola vine ca urmare a embargoului impus de Rusia companiilor vitivinicole din Moldova, notează UNIMEDIA. Anunțul rușilor vine după ce Moldova a anunțat că parafează peste 2 luni Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. 

„Începând de astăzi grupul nostru de companii întrerupe, pentru o durată nelimitată, orice livrare pe piaţa rusă. Este o lovitură atât pentru noi, cât şi pentru întreaga ramură vitivinicolă, dar şi pentru Moldova ca stat. Indubitabil, vom resimţi efectele acestui embargo”, menționează Bostan.
 
 
Directorul vinăriei Purcari subliniază că în următoarea perioadă compania va trebui să mai reducă din cheltuieli și că nu exclude eventuale rețineri la salarii. În acelaşi timp, Victor Bostan, spune că embargoul rusesc este și o provocare pentru instituția pe care o conduce.

„Am mai trăit-o şi în 2006, şi în 2009. Din fericire, acum suntem mult mai puţin dependenţi de piaţa Rusiei decât am fost în anii precedenţi. Actualmente, cota Rusiei în vânzările Grupului, este de circa 16%. Cota Rusiei în profitul Grupului, este una şi mai mică. Deci, îmbunătăţind marginal peformanţa noastră pe alte pieţe – Romania, Cehia, Slovacia, Polonia, Ţările Baltice, Ucraina, China, altele – vom reuşi să neutralizăm într-o mare masură efectele embargoului”, menționează șeful CEO Vinăria Purcari.

Sursa citată a mai menționat că, recent, vinul de la Purcari a fost supus unor teste de calitate, iar rezultatele au fost pe măsura așteptărilor.

„Astăzi am primit rezultatele testării independente de la Centrul Naţional de Testare a Calităţii. Toţi parametrii sunt în ordine absolută. Vinurile noastre se exportează în peste 25 de ţări ale lumii şi sunt supuse unor teste riguroase. Nu vreau să fac speculaţii politice, dar cred că fiecare dintre voi înţelege care este subtextul „testelor„ de la Rospotrebnadzor. Oricum, chiar şi cea mai mică suspiciune, plantează idei în gândurile oamenilor şi e de datoria noastră să explicăm asta prietenilor şi cunoscuţilor noştri, pentru a elimina orice dubiu. Vă îndemn pe toţi să dublaţi eforturile de lucru şi să vă aduceţi aportul pentru promovarea consumului de vin (cu măsură!) în Moldova. Să începem cu paşi mici, să începem de la noi înşine şii sunt sigur că vom trece de toate greutăţile”, a mai punctat Bostan.


 
0